Brza narudžba
0 kom
Toplo i ukusno varivo uvijek je rado viđeno na stolu.

Povrtno varivo sa crvenom lećom

Datum objave: 17.05.2019.
Komentiraj
Vrijeme pripreme > 45 min Vrsta jela Slano jelo

Crvena leća baš je idealna za kremaste juhe i variva a okusom je malo slađa od ostalih smeđe i zelene.

Ova mahunarka bogata je vlaknima i proteinima tako da nam može zamijeniti meso, a sadrži jako malo kalorija i masti.

Povrće koristite ono koje imate, ako neko izostavite ili zamijenite recimo graškom i sl., vjerujte bit će isto jako ukusno.

Priprema:

  • Očistimo luk i narežemo ga na sitno.
  • Sve povrće narežemo na kockice.
  • Od celera koristimo korijen i stabljike koje narežemo na kolutiće a lišće ne jer je gorko.
  • Prvo na malo ulja popržimo luk do zlatne boje zatim dodajemo sve povrće, zalijemo sa malo vode i dinstamo oko 20 minuta.
  • Nakon toga dodajemo dobro ispranu leću, rajčicu i začinimo po želji.
  • Kuhamo još oko 20 minuta i pri tome pazimo da nam se leća ne raskuha.
  • Pred kraj po želji možete dodati neko zelenilo, odlično se slaže špinat, i naše varivo je spremno.
  • Gustoću reguliramo dodavanjem vode.
  • Nakon što se malo ohladi varivo će se još malo zgusnuti.

 

Komentari

Sastojci

200 g crvene leće

1 manja glavica luka

1 crvena mrkva

1 žuta mrkva

celer

pastrnjak

krumpir

2 dcl passate ili sjeckane rajčice

stabljike celera, lovorov list, sol

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu