
Jedno od onih jela koja vežemo uz zimu, hladne kišne i snježne dane.
Toskanska juha
Datum objave: 03.02.2020.
Komentari
(0)
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min
Vrsta jela Slano jelo

Priprema:
- Bijeli suhi grah namočimo preko noći.
- Luk ogulimo i nasjeckamo te ga pržimo na maslinovom ulju.
- Kada lagano porumeni dodamo nasjeckani češnjak te timijan i pasiranu rajčicu.
- Kratko prodinstamo, dodamo grah i vodu te pustimo da kuha oko 15 minuta.
- Korjenasto povrće očistimo, narežemo na kockice i dodamo u juhu, kuhamo još pola sata.
- Sada jedan dio povrća i graha izvadimo te usitnimo sa štapnim mikserom ili u blenderu i ulijemo natrag u varivo kako bismo dobili finu kremastu gustoću.
- Dodamo lišće kelja, narezane stapke celera, začinimo solju, paprom i kuhamo još 5 minuta.
- Nakon što je kuhana, juhu serviramo u zdjelice uz neki fini hrskavi kruh.
- Po želji ju možemo obogatiti naribanim parmezanom.