Brza narudžba
Košarica 0 kom
Jedno od onih jela koja vežemo uz zimu, hladne kišne i snježne dane.

Toskanska juha

Datum objave: 03.02.2020.
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min Vrsta jela Slano jelo

Priprema:

  • Bijeli suhi grah namočimo preko noći.
  • Luk ogulimo i nasjeckamo te ga pržimo na maslinovom ulju.
  • Kada lagano porumeni dodamo nasjeckani češnjak te timijan i pasiranu rajčicu.
  • Kratko prodinstamo, dodamo grah i vodu te pustimo da kuha oko 15 minuta.
  • Korjenasto povrće očistimo, narežemo na kockice i dodamo u juhu, kuhamo još pola sata.
  • Sada jedan dio povrća i graha izvadimo te usitnimo sa štapnim mikserom ili u blenderu i ulijemo natrag u varivo kako bismo dobili finu kremastu gustoću.
  • Dodamo lišće kelja, narezane stapke celera, začinimo solju, paprom i kuhamo još 5 minuta.
  • Nakon što je kuhana, juhu serviramo u zdjelice uz neki fini hrskavi kruh.
  • Po želji ju možemo obogatiti naribanim parmezanom.
Komentari

Sastojci

3 žlice maslinovog ulja

1 glavica luka

1 poriluk

Par češnjeva češnjaka

2 mrkve

Celer

300 ml pasirane rajčice

400 g bijelog graha

150 g lisnatog kelja

Timijan, stabljike celera

Sol, papar

Voda

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu