Brza narudžba
0 kom
Jednostavan recept za zdravi ručak.

Zapečene mahunarke

Datum objave: 03.06.2019.
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min Vrsta jela Slano jelo

Mahunarke su uvijek dobar izbor za brzi ručak.

Priprema:

  • Mješavinu mahunarki oprati i skuhati (ne do kraja) u slanoj vodi uz dodatak 2 lista lovora.
  • Mahunarke ocijediti i sačuvati tekućinu.
  • Na svinjskoj masti pržiti narezani luk i poriluk, dodati češnjak. Dodati brašno i malo tekućine od kuhanja te ocijeđene mahunarke. Začiniti i uliti kuhanu rajčicu. Dodati vode od kuhanja mahunarki da se dobije gustoća variva.
  • Pripremljenu smjesu uliti u dublji pekač i peći u pećnici zagrijanoj na 200 ˚C oko 30 minuta.
Komentari

Sastojci

250 g mješavine mahunarki Maestro

2 lista lovora

½  žlice masti (ili 2 – 3 žlice ulja)

1 glavica luka

1 poriluk

2 režnja češnjaka

1 žlica brašna

1 dl kuhane rajčice

rezani peršin

sol

½ žličice papra

½ žličice domaće mješavine začinskog bilja i povrća

1 žličica crvene slatke paprike

ljuta paprika po želji

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu