Brza narudžba
Košarica 0 kom
Divno jelo koje grije dušu okusom i bojama.

Zapečeni grah

Datum objave: 28.03.2019.
Komentiraj
Vrijeme pripreme > 45 min Vrsta jela Slano jelo

Priprema:

  • Grah preko noći namočimo, bacimo vodu i stavimo ga kuhati.
  • Kada provrije kuhamo oko 10 min, bacimo i tu vodu i zatim kuhamo oko sat vremena dok grah ne omekša.
  • Usput očistimo luk, narežemo nasitno i prodinstamo na malo ulja. Preporučljivo je da luk nikako ne smije zagoriti jer će nam teško sjesti na želudac.
  • Dodamo češanj češnjaka tek toliko da zamiriši, zatim narezano ostalo korjenasto povrće, kuhani grah i dinstamo.
  • Dodamo pasiranu rajčicu, vodu te začinimo.
  • Kuhamo oko 15 min .
  • Sada sve zajedno ulijemo u pekač, keramički, glineni, vatrostalni... po želji i pečemo u pećnici na 180 stupnjeva dok ne ispari suvišna tekućina i odozgo se napravi fina korica, oko 20 do 30 min.
  • U ovo jelo također možemo dodati i kobasice narezane na kolutove pa smo uz npr. zelenu salatu dobili gotovo, potpuno jelo.
Komentari

Sastojci

500 g suhog šarenog graha

2 lista lovora

2 žlice ulja

1 glavica luka

2 mrkve

Crvena paprika, celer, i korjenasto povrće po ukusu

Začini, sol, dimljena mljevena crvena paprike, biber, malo čilija

Sviježe peršinovo lišće, listići timijana po želji

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu