
Divno jelo koje grije dušu okusom i bojama.
Zapečeni grah
Datum objave: 28.03.2019.
Komentari
(0)
Komentiraj
Vrijeme pripreme > 45 min
Vrsta jela Slano jelo

Priprema:
- Grah preko noći namočimo, bacimo vodu i stavimo ga kuhati.
- Kada provrije kuhamo oko 10 min, bacimo i tu vodu i zatim kuhamo oko sat vremena dok grah ne omekša.
- Usput očistimo luk, narežemo nasitno i prodinstamo na malo ulja. Preporučljivo je da luk nikako ne smije zagoriti jer će nam teško sjesti na želudac.
- Dodamo češanj češnjaka tek toliko da zamiriši, zatim narezano ostalo korjenasto povrće, kuhani grah i dinstamo.
- Dodamo pasiranu rajčicu, vodu te začinimo.
- Kuhamo oko 15 min .
- Sada sve zajedno ulijemo u pekač, keramički, glineni, vatrostalni... po želji i pečemo u pećnici na 180 stupnjeva dok ne ispari suvišna tekućina i odozgo se napravi fina korica, oko 20 do 30 min.
- U ovo jelo također možemo dodati i kobasice narezane na kolutove pa smo uz npr. zelenu salatu dobili gotovo, potpuno jelo.