Brza narudžba
0 kom
Tako lako, a tako slasno!

Nutella kocke s lješnjacima!

Datum objave: 13.07.2021.
Komentiraj
Vrijeme pripreme > 45 min Vrsta jela Slatko jelo

Volimo čokoladu, volimo Nutellu  i upravo zato smo osmislili ove ukusne, čokoladne Nutella kocke!!

Bez mliječnog, jaja, glutena, šećera i pečenja!!

Tako lako, a tako slasno!!

Priprema:

  • Datulje namočimo na sat vremena.
  • Lješnjake tostiramo u pećnici oko 10 do 15 minuta te im ogulimo kožicu.
  • Kokos ulje otopimo.
  • Zobene pahuljice sameljemo u sjeckalici ili u mlinu za kavu.
  • U blender stavimo lješnjake ( ostavimo jedan dio cijelih sastrane) i s obzirom da su tostirani oni će se polako mljeti i otpuštati svoje ulje te se pretvarati u maslac.
  • Dodamo datulje, kakao i kokos ulje (sve osim usitnjenih zobenih pahuljica) i izradimo masu.
  • Kada smo zadovoljni sa dobivamo teksturom usipano i mljevene zobene pahuljice pa sve zajedno sjedinimo.
  • Smjesu usipamo u kalup na papir za pečenje te u nju dodamo cijele lješnjake. Oblikujemo kocku debljine oko 2 do 3 cm.
  • Sad ćemo napraviti čokoladni sloj.
  • Na vodenoj kupelji otopimo kokos ulje i dodamo malo kakaa te tom glazurom ukrasimo naš sirovi Nutella biskvit.
  • Stavimo u hladnjak da se stisne na par sati ili kroz noć i režemo na kocke.

Savršen okus lješnjaka i čokolade u ovoj poslastici je jednostavno neodoljiv, a apsolutno ne sadrži štetne sastojke, lako se napravi i još lakše uživa u njoj!!

Isprobajte!

Ako imate jak blender smjesa će biti glatka, a ako imate malo slabiji aparat ili procesor smjesa će ostati malo grublje teksture. To uopće nema veze jer će okus biti fenomenalan!!

Komentari

Sastojci

350 g lješnjaka

170 g datulja

2 žlice kakaa

50 g kokos ulja

80 g zobenih pahuljica

 

Glazura

Kokos ulje

Kakao

Malo javorovog sirupa

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu