Tako lako, a tako slasno!
Nutella kocke s lješnjacima!
Datum objave: 13.07.2021.
Komentari
(0)
Komentiraj
Vrijeme pripreme > 45 min
Vrsta jela Slatko jelo
Volimo čokoladu, volimo Nutellu i upravo zato smo osmislili ove ukusne, čokoladne Nutella kocke!!
Bez mliječnog, jaja, glutena, šećera i pečenja!!
Tako lako, a tako slasno!!
Priprema:
- Datulje namočimo na sat vremena.
- Lješnjake tostiramo u pećnici oko 10 do 15 minuta te im ogulimo kožicu.
- Kokos ulje otopimo.
- Zobene pahuljice sameljemo u sjeckalici ili u mlinu za kavu.
- U blender stavimo lješnjake ( ostavimo jedan dio cijelih sastrane) i s obzirom da su tostirani oni će se polako mljeti i otpuštati svoje ulje te se pretvarati u maslac.
- Dodamo datulje, kakao i kokos ulje (sve osim usitnjenih zobenih pahuljica) i izradimo masu.
- Kada smo zadovoljni sa dobivamo teksturom usipano i mljevene zobene pahuljice pa sve zajedno sjedinimo.
- Smjesu usipamo u kalup na papir za pečenje te u nju dodamo cijele lješnjake. Oblikujemo kocku debljine oko 2 do 3 cm.
- Sad ćemo napraviti čokoladni sloj.
- Na vodenoj kupelji otopimo kokos ulje i dodamo malo kakaa te tom glazurom ukrasimo naš sirovi Nutella biskvit.
- Stavimo u hladnjak da se stisne na par sati ili kroz noć i režemo na kocke.
Savršen okus lješnjaka i čokolade u ovoj poslastici je jednostavno neodoljiv, a apsolutno ne sadrži štetne sastojke, lako se napravi i još lakše uživa u njoj!!
Isprobajte!
Ako imate jak blender smjesa će biti glatka, a ako imate malo slabiji aparat ili procesor smjesa će ostati malo grublje teksture. To uopće nema veze jer će okus biti fenomenalan!!