Brza narudžba
0 kom

Pastrva s umakom od kadulje i badema

Datum objave: 08.12.2022.
Komentiraj
Vrijeme pripreme > 45 min Vrsta jela Slano jelo
  • Ribu očistimo, operemo i posušimo papirom.
  • Zatim ju začinimo solju izvana i iznutra pokapamo sa limunom i stavimo peći na malo maslinovog ulja. Treba joj od prilike po 7 minuta sa svake strane.
  • U tavu ubacimo i cijeli češanj češnjaka te svježe listove kadulje koji će pustiti predivnu aromu. 
  • Kad je riba gotova izvadimo je iz tave skupa sa češnjakom kojeg odstranimo te dodamo kockicu maslaca, još kadulje, lovorov list, sok od svježe naranče i pokoju krišku naranče. 
  • Bademe nasiječemo po dužini i ubacimo u tavu. Sve zajedno pustimo da se sjedini i prokrčka te reducira. Kad je umak gotov istresemo ga po ribi. 
  • Blitvu nasjeckamo i kratko termički obradimo na malo maslinovog ulja zajedno sa cherry rajčicama koje prerežemo na pola. 
  • Sve posolimo, poparimo i stavimo još par kapi ulja.
Komentari

Sastojci

Pastrve srednje veličine

1 Češanj češnjaka

Maslinovo ulje

Limun, naranča

200g badema

Kockica maslaca, svježa kadulja

Krupna himalajska sol

Papar

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu