Brza narudžba
Košarica 0 kom
Ipak je najljepše domaće.

Bavarsko pecivo

Datum objave: 31.10.2019.
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min Vrsta jela Slano jelo

Priprema:

  • Kvasac i šećer preliti toplim mlijekom, promiješati i ostaviti 10 minuta.
  • Brašno prosijati te pomiješati s uzdignutim kvascem i navedenim sastojcima. Umijesiti tijesto i ostaviti 60 minuta.
  • Tijesto podijeliti na 10 loptica i od svake loptice napraviti traku dužine 60 cm i oblikovati perec. Oblikovane perece ostaviti pokrivene 15 minuta.  
  • Zakuhati vodu, skloniti s vatre i lagano dodati sodu bikarbonu. Vratiti na vatru te rupičastom žlicom ubacivati peciva u vodu i kuhati 20 - 30 sekundi.
  • Vaditi ih i slagati u maslacem premazan pekač ili na masni papir te ostaviti 15 minuta. Peciva zarezati oštrim nožem, posuti krupnom solju i sezamom te peći u pećnici zagrijanoj na 210 ̊ C oko 15 minuta.
Komentari

Sastojci

Za tijesto (10 komada):

1 vrećica suhog kvasca

1 žličica šećera

1 dl mlijeka

500 g glatkog brašna

1 žličica soli

oko 1,5 dl vode

30 g maslaca (otopiti)

Za kuhanje peciva:

1 l vode

3 žlice sode bikarbone

Za posipanje:

krupna sol

sezam

Održimo zdravu vezu
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu