
Ipak je najljepše domaće.
Bavarsko pecivo
Datum objave: 31.10.2019.
Komentari
(0)
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min
Vrsta jela Slano jelo

Izgledom očaravajuć, okus je fenomenalan i tijesto mekano ko duša.
Priprema:
- Kvasac i šećer preliti toplim mlijekom, promiješati i ostaviti 10 minuta.
- Brašno prosijati te pomiješati s uzdignutim kvascem i navedenim sastojcima. Umijesiti tijesto i ostaviti 60 minuta.
- Tijesto podijeliti na 10 loptica i od svake loptice napraviti traku dužine 60 cm i oblikovati perec. Oblikovane perece ostaviti pokrivene 15 minuta.
- Zakuhati vodu, skloniti s vatre i lagano dodati sodu bikarbonu. Vratiti na vatru te rupičastom žlicom ubacivati peciva u vodu i kuhati 20 - 30 sekundi.
- Vaditi ih i slagati u maslacem premazan pekač ili na masni papir te ostaviti 15 minuta. Peciva zarezati oštrim nožem, posuti krupnom solju i sezamom te peći u pećnici zagrijanoj na 210 ̊ C oko 15 minuta.