Brza narudžba
Košarica 0 kom
Okus djetinjsta je tu!

Bučnica s makom

Datum objave: 18.07.2019.
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min Vrsta jela Slatko jelo

Ovo je sada idealan desert jer su tikvice upravo u punom zamahu iako ovu bučnicu možete praviti od više vrsta buče što znači od ljeta do kasne jeseni i kroz zimu.

Mi smo iskoristili zelene tikvice kojima trenutno vrve vrtovi i tržnice.

Priprema:

  • Tikvice naribamo i posolimo sa dva prstohvata soli te pustimo da malo odstoje.
  • Ocijedimo suvišnu tekućinu, jednostavno ih stisnemo rukama, ali ne previše .
  • Mak pomiješamo sa šećerom.
  • U mlijeku otopimo maslac.
  • Uzmemo jednu koru i cijelu ju mazalicom dobro premažemo otopinom mlijeka i maslaca, na nju stavimo drugu, premažemo te treću.
  • Sada na koru rasporedimo tikvice i posipamo makom.
  • Nadjev ne stavljamo do kraja kore, ostavimo malo praznog prostora kako nam ne bi iscurio van.
  • Zarolamo štrucu na širinu od prilike 5 cm i prebacimo u protvan na papir za pečenje.
  • Tako napravimo još 2 puta dok ne dobijemo 3 štruce koje odozgo dobro premažemo i stavimo peći na 180 stupnjeva oko pola sata.
  • Bučnica je gotova kada tijesto porumeni i postane hrskavo.
Komentari

Sastojci

900 g zelenih tikvica

130 g maka

130 g šećera

80 g maslaca

9 kora za savijače

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Sendgrid

Google analytics