
Okus djetinjsta je tu!
Bučnica s makom
Datum objave: 18.07.2019.
Komentari
(0)
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min
Vrsta jela Slatko jelo

Ovo je sada idealan desert jer su tikvice upravo u punom zamahu iako ovu bučnicu možete praviti od više vrsta buče što znači od ljeta do kasne jeseni i kroz zimu.
Mi smo iskoristili zelene tikvice kojima trenutno vrve vrtovi i tržnice.
Priprema:
- Tikvice naribamo i posolimo sa dva prstohvata soli te pustimo da malo odstoje.
- Ocijedimo suvišnu tekućinu, jednostavno ih stisnemo rukama, ali ne previše .
- Mak pomiješamo sa šećerom.
- U mlijeku otopimo maslac.
- Uzmemo jednu koru i cijelu ju mazalicom dobro premažemo otopinom mlijeka i maslaca, na nju stavimo drugu, premažemo te treću.
- Sada na koru rasporedimo tikvice i posipamo makom.
- Nadjev ne stavljamo do kraja kore, ostavimo malo praznog prostora kako nam ne bi iscurio van.
- Zarolamo štrucu na širinu od prilike 5 cm i prebacimo u protvan na papir za pečenje.
- Tako napravimo još 2 puta dok ne dobijemo 3 štruce koje odozgo dobro premažemo i stavimo peći na 180 stupnjeva oko pola sata.
- Bučnica je gotova kada tijesto porumeni i postane hrskavo.