Priprema:
- U zdjelicu stavite kvasac, žličicu šećera, žličicu brašna i malo toplog mlijeka, dobro promiješajte te ostavite na toplom da se kvasac diže.
- U duboku zdjelu prosijte ostatak brašna. Dodajte šećer, vanilin šećer, sol, koricu naranče i sjeckani maslac pa rukama utrljajte maslac dok ne dobijete pjeskastu smjesu. Dodajte uzdigli kvasac, razmućena jaja i ostatak mlakog mlijeka pa umijesite glatko i podatno tijesto. Po potrebi dodajte još malo brašna.
- Od tijesta oblikujte kuglu, stavite ju u zdjelu, pokrijte krpom i pustite da se diže na toplom 60 - 90 minuta, odnosno dok ne udvostruči volumen.
- Dok se tijesto diže pripremite nadjev. U zdjelici pomiješajte šećer i cimet, te dodajte sjeckani maslac, ako nije mekan - pričekajte, sve sastojke ravnomjerno povežite u smjesu nalik na pastu. Šljive isjeckajte, stavite ih u manju zdjelicu i polijte sokom naranče, ostavite da se dobro napiju.
- Uzdignuto tijesto uz dodatak brašna razvaljajte u kvadrat. Tijesto premažite pastom od maslaca, rasporedite šljive pa zarolajte.
- Roladu narežite na šnite malo deblje od prsta. Poslažite ih u protvan koji ste premazali maslacem i posuli žlicom brašna i šećera. Pustite rolice da se dižu još 45 minuta. Zagrijte pećnicu.
- Rolice prvo pecite 10 minuta na 200 stupnjeva, onda još 10 minuta na 180 stupnjeva.
Dodatak:
Još tople rolice polijte šećernim sirupom od naranče (50 g šećera otopite u soku 1 - 2 naranče). Cimet rolice su najbolje kada ih poslužite mlake.