Brza narudžba
Košarica 0 kom
Mekan, a tek ukusan!

Čokoladni proso kolač bez jaja i laktoze

Datum objave: 02.11.2020.
Komentiraj
Vrijeme pripreme > 45 min Vrsta jela Slatko jelo

Priprema:

  • 2 veće žlice chia sjemenki prelijemo sa 2 dcl vode i ostavimo sastrane da nabubre.
  • Bademe sameljemo.
  • U posudu stavimo brašno od prosa i tapioke, mljevene bademe, kakao i sodu te dobro promiješamo.
  • U drugu posudu stavimo kokos šećer, otopljeno kokos ulje, aromu vanilije, te nabubrene chia sjemenke koje nam mijenjaju jaje, aromu vanilije i limunov sok.
  • Izradimo glatku pastu te dodamo mlijeko sobne temperature i otopljenu čokoladu,  sve zajedno dobro izradimo pjenjačom.
  • Sada u ovu posudu dodamo preostale suhe sastojke opet promiješamo.
  • U kalup koji odaberemo stavimo papir za pečenje te ulijemo smjesu.
  • Stavljamo u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva i pečemo oko 40 minuta.
  • Pred kraj provjerimo dali je pečen ubodom čačkalice koja nako što ju izvadimo iz kolača mora ostati čista.
  • Kolač će odozgor dota potamniti , neka vas to ne brine, kada se ohladi režemo ga te serviramo.

Izrazito je mekan i ukusan te svježinu drži par dana u hladnjaku.
Ako ga želimo ukrasiti čokoladnom jednostavno rastopimo par žlica kokos ulja, dodamo kakao i malo javorovog sirupa te prelijemo naš kolač.

 

Komentari

Sastojci

170 g brašna od prosa

50 g tapioka brašna

80 g badema

50 g kakaa

100 g tamne čokolade

100 g kokos šećera

200 ml badem mlijeka

30 g chia sjemenki plus 2 dcl vode

60 g kokos ulja

Aroma vanilije

Žlica sode , malo jabučnog octa ili sok od pola limuna

Održimo zdravu vezu
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu