Priprema:
- 2 veće žlice chia sjemenki prelijemo sa 2 dcl vode i ostavimo sastrane da nabubre.
- Bademe sameljemo.
- U posudu stavimo brašno od prosa i tapioke, mljevene bademe, kakao i sodu te dobro promiješamo.
- U drugu posudu stavimo kokos šećer, otopljeno kokos ulje, aromu vanilije, te nabubrene chia sjemenke koje nam mijenjaju jaje, aromu vanilije i limunov sok.
- Izradimo glatku pastu te dodamo mlijeko sobne temperature i otopljenu čokoladu, sve zajedno dobro izradimo pjenjačom.
- Sada u ovu posudu dodamo preostale suhe sastojke opet promiješamo.
- U kalup koji odaberemo stavimo papir za pečenje te ulijemo smjesu.
- Stavljamo u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva i pečemo oko 40 minuta.
- Pred kraj provjerimo dali je pečen ubodom čačkalice koja nako što ju izvadimo iz kolača mora ostati čista.
- Kolač će odozgor dota potamniti , neka vas to ne brine, kada se ohladi režemo ga te serviramo.
Izrazito je mekan i ukusan te svježinu drži par dana u hladnjaku.
Ako ga želimo ukrasiti čokoladnom jednostavno rastopimo par žlica kokos ulja, dodamo kakao i malo javorovog sirupa te prelijemo naš kolač.