Brza narudžba
Košarica 0 kom
Pita za polizati prste

Dizani kolač od oraha, jabuka i maka

Datum objave: 24.03.2021.
Komentiraj
Vrijeme pripreme > 45 min Vrsta jela Slatko jelo

Ako volite makovnjaču i orehnjaču ovaj će vam se kolač sigurno svidjeti.

Ukusan i sočan a količinski ga ispadne dosta tako da ne morate strahovati ako navrate nepozvani gosti.

Priprema:

  • Grožđice namočimo u vodi ili ako vam odgovara u rumu.
  • Prvo radimo tijesto.
  • Mlijeko malo zagrijemo i u njega usipamo suhi kvasac i šećer te miješamo pjenjaćom.
  • Dodamo žumanjke , aromu vanilije naribanu koricu limuna, ulje, sjedinimo pjenjačom.
  • Sada našu smjesu mokrih sastojaka usipamo pola brašna i izmiješamo te dodamo preostalo brašno.
  • Polako miješamo kuhačom ili žlicom.
  • Na kraju izradimo rukama.
  • Tijesto treba biti dosta mekano.
  • Ostavimo ga na toplom mjestu da se diže.
  • Za to vrijeme ćemo napraviti nadjeve.
  • Sjedinimo u posudi orahe, šećer i limunov sok te prelijemo mlijekom koje smo zagrijali do vrenja.
  • Isto napravimo i sa makom.
  • Jabuke ogulimo i naribamo.
  • Od bjelanjaka napravimo snijeg .
  • Jabuke ocijedimo rukama od viška tekućine te spojimo sa snijegom.
  • Sada se već tijesto diglo, ako nije još malo pričekamo.
  • Razdijelimo ga na 4 jednaka dijela.
  • Od jedne loptice tijesta razvučemo razvijačem oblik veličine lima za pečenje.
  • Prebacimo ga na dno protvana i poravnamo rukama.
  • Na njega raspodijelimo sav nadjev od oraha i posipamo grožđicama.
  • Zatim razvučemo drugu lopticu tijesta i prebacimo na orahe.
  • Sada stavljamo jabuke sa bjelanjkom, rasporedimo ih i posipamo cimetom.
  • Razvučemo treću lopticu tijesta.
  • Prebacimo na jabuke.
  • Zadnji sloj koji ide na tijesto je nadjev od maka koji ravnomjerno raširimo .
  • Razvučemo zadnju koru i pokrijemo završni sloj.
  • Kolač stavljamo peći u hladnu pećnicu na 165 stupnjeva i pečemo oko 70 minuta.
  • Ako primijetimo da nam odozgor previše tamni pokrijemo ga folijom.
  • Kad je gotovo pustimo da se dobro ohladi , bilo bi dobro kroz noć, režemo i serviramo.


Možda izgleda komplicirano ali zaista nije teško za napraviti samo treba malo dobre volje.

Komentari

Sastojci

Tijesto:

4 dcl mlijeka

vrećica i pola suhog kvasca

100 g šećera

naribana limunova korica

aroma vanilije

2 žumanjka

1 dcl ulja

700 g brašna

60 g grožđica

3 veće jabuke

 

Nadjev:

200 g mljevenih oraha

1,5 dcl mlijeka

100 g šećera

Malo limunovog soka

 

Mak:

200 g mljevenog maka

2.5 dcl mlijeka

100 g šećera

Održimo zdravu vezu
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Sendgrid

Google analytics