
Prhko tijesto, marmelada, kakao i orasi zaista neodoljiva kombinacija!
Djedov brk
Datum objave: 18.02.2019.
Komentari
(0)
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min
Vrsta jela Slatko jelo

Priprema:
- Od sastojaka za tijesto umijesiti glatko tijesto te ga omotati prozirnom folijom i ostaviti malo da se odmori u hladnjaku.
- Podijeliti ga na dva dijela i razvući na veličini odprilike 30 x 25 cm.
- Tijesto premazati pekmezom (po volji) i posipati mljevenim orasima.
- Sada jedan i drugi kraj motamo kao rolade prema sredini ali ostaviti prazno oko 4 cm slobodnog prostora u koji će ići nadjev.
- U zagrijanu pećnicu (160 stupnjeva) staviti peći na pet minuta, te ih vaditi van.
- Nadjev napraviti tako da izmiksamo bjelanjke u čvrsti snijeg te dodati šećer, mljevene orahe i kakao te izmiješati.
- S tim nadjevom popuniti prazninu na štruci.
- Od ove količine sastojaka dobijemo 2 štruce i stavimo ih peći na 170 stupnjeva još oko 15 do 20 minuta.
- Ako želite možete odmah po motanju tijesta staviti i nadjev i sve zajedno peći ali mi radimo ovako jer onda fil ostane puno sočniji i nije suh.
- Kada se ohlade narezati ih i to je sve.
- Ovaj kolač može dugo stajati pa slobodno poduplajte smjesu.