Brza narudžba
Košarica 0 kom
Prhko tijesto, marmelada, kakao i orasi zaista neodoljiva kombinacija!

Djedov brk

Datum objave: 18.02.2019.
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min Vrsta jela Slatko jelo

Priprema:

  • Od sastojaka za tijesto umijesiti glatko tijesto te ga omotati prozirnom folijom i ostaviti malo da se odmori u hladnjaku.
  • Podijeliti ga na dva dijela i razvući na veličini odprilike 30 x 25 cm.
  • Tijesto premazati pekmezom (po volji) i posipati mljevenim orasima.
  • Sada jedan i drugi kraj motamo kao rolade prema sredini ali ostaviti prazno oko 4 cm slobodnog prostora u koji će ići nadjev.
  • U zagrijanu pećnicu (160 stupnjeva) staviti peći na pet minuta, te ih vaditi van.
  • Nadjev napraviti tako da izmiksamo bjelanjke u čvrsti snijeg te dodati šećer, mljevene orahe i kakao te izmiješati.
  • S tim nadjevom popuniti prazninu na štruci.
  • Od ove količine sastojaka dobijemo 2 štruce i stavimo ih peći  na 170 stupnjeva  još oko 15 do 20 minuta.
  • Ako želite možete odmah po motanju tijesta staviti i nadjev i sve zajedno peći ali mi radimo ovako jer onda fil ostane puno sočniji i nije suh.
  • Kada se ohlade narezati ih i to je sve.
  • Ovaj kolač može dugo stajati pa slobodno poduplajte smjesu.
Komentari

Sastojci

Za tijesto:

230 g brašna

1 prašak za pecivo

100 g maslaca

3 žumanjka

70 g šećera

0,5 dcl mlijeka

Premaz:

pekmez

mljeveni orasi

Nadjev:

3 bjelanjka

80 g šećera u prahu

80 g mljevenih oraha Marjan voće

1 žlica kakaa

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu