Brza narudžba
Košarica 0 kom
Zdrava tjestenina

Domaća tjestenina od heljdinog i rižinog brašna

Datum objave: 28.09.2020.
Komentiraj
Vrijeme pripreme > 45 min Vrsta jela Slano jelo

Mi smo ljubitelji tjestenine i donosimo vam recept za jednu drugačiju paštu napravljenu od brašna heljde i riže.

Priprema:

  • Pomiješati ove dvije vrste brašna i dodati malo soli i jaja te sve zajedno umijesiti.
  • Po potrebi dodavati po žlicu vode. Tijesto neka bude tvrđe. Oblikujemo valjak i režemo kolutove.
  • Sada rukama pobrašnivši svaki kolut tijesta oblikujemo ovalnu plahticu.
  • Kada smo sve oblikovali krećemo na mašinu za tjesteninu.
  • Plahtice ćemo razvaljati na 2 puta.
  • Prvo provlačimo na na deblje i onda sve još jednom na željenu debljinu. Po potrebni brašnimo.
  • Sada od dobivenih plahtica možemo ručno rezati rezance ili ih jednostavno napraviti na mašinu.
  • Mi smo napravili široku tjesteninu, rezance za juhu i naribali kašicu. Dobivenu tjesteninu posušimo i spremimo na suho mjesto.
  • Također vam razvučene plahtice mogu služiti i za lazanje, onda ih nemojte rezati samo ih tako osušite.
Komentari

Sastojci

250 g rižinog brašna

100 g heljdinog brašna

4 srednja jaja

2 žlice obične vode

Malo himalajske sitne soli

Održimo zdravu vezu
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu