Mi smo ljubitelji tjestenine i donosimo vam recept za jednu drugačiju paštu napravljenu od brašna heljde i riže.
Priprema:
- Pomiješati ove dvije vrste brašna i dodati malo soli i jaja te sve zajedno umijesiti.
- Po potrebi dodavati po žlicu vode. Tijesto neka bude tvrđe. Oblikujemo valjak i režemo kolutove.
- Sada rukama pobrašnivši svaki kolut tijesta oblikujemo ovalnu plahticu.
- Kada smo sve oblikovali krećemo na mašinu za tjesteninu.
- Plahtice ćemo razvaljati na 2 puta.
- Prvo provlačimo na na deblje i onda sve još jednom na željenu debljinu. Po potrebni brašnimo.
- Sada od dobivenih plahtica možemo ručno rezati rezance ili ih jednostavno napraviti na mašinu.
- Mi smo napravili široku tjesteninu, rezance za juhu i naribali kašicu. Dobivenu tjesteninu posušimo i spremimo na suho mjesto.
- Također vam razvučene plahtice mogu služiti i za lazanje, onda ih nemojte rezati samo ih tako osušite.