Brza narudžba
0 kom
Brzo gotovo, a još brže nestaje s tanjura!

Galette s rajčicom i tikvicama

Datum objave: 12.08.2019.
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min Vrsta jela Slano jelo

Zdrava pizza i prava poslastica za vegetarijance.

Priprema

Tijesto

  • Brašno i kockice maslaca utrljati, te dodati navedene sastojke.
  • Brzo umijesiti, staviti u vrećicu i hladiti u hladnjaku 60 minuta.


Nadjev

  • Tikvicu i rajčice narezati na ploške, posoliti i ostaviti 15 minuta. Papirnatim ručnikom ukloniti tekućinu.
  • Sir narezati na ploške.
 
  • Na masnom papiru tanko razviti tijesto, složiti ploške sira pa povrće (ostaviti prazan rub oko 3 cm) te preklapati tijesto oko povrća.
  • Preklopljene dijelove tijesta premazati umućenim jajetom, posuti bučinim golicama i ribanim parmezanom. Ukrasiti začinskim biljem te peći u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 40 minuta.
  • Pitu ostaviti oko 10 minuta te rezati i poslužiti.
Komentari

Sastojci

Za tijesto:

220 g brašna (pola oštro, pola glatko)

80 g bučinog brašna

180 g maslaca

1/2 žličice soli

1 žumanjak

oko 2 žlice grčkog jogurta

Za nadjev:

1 kolut mozzarelle (pakiranje 200 g)

1 tikvica

3 – 4 rajčice

sol

majčina dušica

bosiljak

Za premazivanje i ukrašavanje:

1 jaje

bučine golice

ribani parmezan

 

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu