Brza narudžba
0 kom
Slatki užitak!

Kolač s prosom i jabukama

Datum objave: 10.05.2021.
Komentiraj
Vrijeme pripreme > 45 min Vrsta jela Slatko jelo

Kolač bez glutena, a tako sočan. Ispribajte i uvjerite se sami!

Priprema:

  • Proso usitnite u blenderu (ne treba ga prethodno kuhati). Ukoliko želite, možete ga koristiti I bez da ga usitnite, ovisno kakvu teksturu više volite.
  • Dodajte krupno naribane jabuke, mlijeko I sve ostale sastojke. Sve promiješajte žlicom, bez brige, činiti će vam se da je previse tekućine, to je u redu.
  • Tepsiju premažite maslacem, prelijte smjesu u tepsiju I pecite na 200 stupnjeva, 25-30 minuta.
  • Ohlađeni kolač prelijte čokoladnom glazurom (čokoladu I vrhnje otopite na pari, uz miješanje dok se čokolada ne otopi).
Komentari

Sastojci

300 gr prosa

650 gr naribanih jabuka

500 ml mlijeka

3 jušne žlice meda (možete I više, ako volite slađe kolače)

1 vanilin šećer

100 gr mljevenih badema

1 čajna žlica cimeta

 

Glazura (po želji):

300 gr tamne čokolade

300 ml vrhnja za šlag

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu