
Mekan iznutra a hrskav izvana!
Lisnati kruh sa sjemenkama
Datum objave: 03.04.2019.
Komentari
(0)
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min
Vrsta jela Slano jelo

Priprema:
- Kvasac, šećer i toplo mlijeko umiješati, ostaviti na toplom oko 10 minuta.
- Uzdignuti kvasac pomiješati s navedenim sastojcima i umijesiti tijesto, strojno ili ručno. Pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti na toplom oko 45 minuta, da udvostruči volumen.
- Tijesto razviti u oblik pravokutnika ½- 1 cm debelo. Namazati izrađenim maslacem i posuti sjemenkama. Pravokutnik podijeliti na 6 traka te trake slagati jednu na drugu. Podijeliti naslaganu traku na 5 ili 6 kvadra, ovisno o veličini kalupa.
- Kvadre slagati u pripremljen kalup za kruh, prethodno namazan maslacem ili obložen masnim papirom. Kruh ostaviti oko 20 min, premazati ga umućenim jajetom i peći na 200 ̊ C 30 - 40 minuta.