Brza narudžba
0 kom
Mekan iznutra a hrskav izvana!

Lisnati kruh sa sjemenkama

Datum objave: 03.04.2019.
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min Vrsta jela Slano jelo

Priprema:

  • Kvasac, šećer i toplo mlijeko umiješati, ostaviti na toplom oko 10 minuta.
  • Uzdignuti kvasac pomiješati s navedenim sastojcima i umijesiti tijesto, strojno ili ručno. Pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti na toplom oko 45 minuta, da udvostruči volumen.
  • Tijesto razviti u oblik pravokutnika ½- 1 cm debelo. Namazati izrađenim maslacem i posuti sjemenkama. Pravokutnik podijeliti na 6 traka te trake slagati jednu na drugu. Podijeliti naslaganu traku na 5 ili 6 kvadra, ovisno o veličini kalupa.
  • Kvadre slagati u pripremljen kalup za kruh, prethodno namazan maslacem ili obložen masnim papirom. Kruh ostaviti oko 20 min, premazati ga umućenim jajetom i peći na 200 ̊ C 30 - 40 minuta.
Komentari

Sastojci

Za tijesto:

500 g glatkog brašna

¾ vrećice suhog kvasca

1 dl mlijeka

1 žličica šećera

1 jaje

1 žličica soli

4 žlice ulja

oko 2 dl jogurta

Za namaz:

60 g maslaca 

mix za peciva (sjemenke)

Za premazivanje:

1 jaje

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu