Brza narudžba
0 kom
Veselje za oči i nepce!

Makovnjača cvijet

Datum objave: 09.12.2019.
Komentiraj
Vrijeme pripreme > 45 min Vrsta jela Slatko jelo

Uz malo truda svi prisutni biti će očarani izgledom makovnjače, a kada ju probaju neće stati s komplimentima.

Priprema:

Tijesto

  • Kvasac i žlicu šećera preliti s 1 dl toplog mlijeka, promiješati i ostaviti na toplom 10 minuta.
  • Uzdignuti kvasac pomiješati s navedenim sastojcima (i ostatkom mlijeka), umijesiti glatko tijesto i ostaviti pokriveno 60 minuta.
  • Tijesto podijeliti na dva jednaka dijela, svaki tanko razviti, premazati nadjevom i zarolati.
  • Roladu spojiti u krug i oštrim nožem zarezati kao na fotografiji. Ostaviti na toplom 20 minuta. Premazati umućenim jajetom i peći oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.

Nadjev od maka

  • Mljeveni mak, šećer i vanilin šećer preliti vrućim mlijekom. Po želji, dodati malo ruma.
  • U hladni nadjev umiješati snijeg od 2 bjelanjka.
Komentari

Sastojci

Za tijesto:

30 g svježeg kvasca

2,5 dl mlijeka

600 g glatkog brašna

2 žumanjka

100 g otopljenog maslaca

100 g šećera

1 vanilin šećer

prstohvat soli

Za nadjev:

500 g maka

140 g šećera

1 vanilin šećera

2 - 3 dl mlijeka

rum

2 bjelanjka

Za premazivanje:

1 jaje

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu