Brza narudžba
0 kom
I ne ljubitelji čokolade, potvrđuju da je ovo nešto "super"!

Pletenica s čokoladom i lješnjacima

Datum objave: 10.01.2019.
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min Vrsta jela Slatko jelo

Priprema:

  • Kvasac i žlicu šećera preliti toplim mlijekom, promiješati i ostaviti na toplom 10 minuta. Uzdignuti kvasac pomiješati s navedenim sastojcima, umijesiti glatko tijesto i ostaviti pokriveno 60 minuta.
  • Uzdignuto tijesto podijeliti na dva jednaka dijela. Prvi dio valjkom tanko razviti, premazati namazom te posuti lješnjacima. Čvrsto zarolati.
  • Roladu zarezati po dužini, ali ne do kraja. Od spojenog kraja rolade preklapati dijelove tijesta.
  • Na isti način pripremiti i drugu pletenicu.  
  • Pletenice složiti u maslacem premazane kalupe (30 cm x 12 cm). U nedostatku kalupa oblikovati ,,kalupe,, pomoću čvrste folije u pekaču od pećnice.
  • Ostaviti na toplom oko 20 minuta te peći 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C. Smanjiti temperaturu na 180°C i peći oko 20 minuta.
  • Za sirup je potrebno vodu i šećer kuhati nekoliko minuta dok smjesa ne bude gustoće sirupa, malo ohladiti i umiješati med.
  • Pečene pletenice premazati sirupom.
Komentari

Sastojci

Za tijesto:

oko 500 g glatkog brašna

20 g svježeg kvasca

1 dcl mlijeka

1 dcl jogurta

50 g šećera

80 g maslaca (otopiti)

2 jaja

prstohvat soli

Za punjenje:

400 g čokoladnog namaza (nutella i slično)

100 g grubo mljevenih lješnjaka

Za sirup:

1 dcl šećera

1 dcl vode

1 žlica meda

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu