Raspucani od rižinog brašna
Raspucani su definitivno nezaobilazan dio Božića.
Ove godine pravimo ih u GF varijanti te vam donosimo nekoliko trikova kako da vam što bolje uspiju!
Postoji par razloga:
Prvi je maslac koji će se tijekom pečenja topiti i doprinijeti širenju kolačića zato ćemo mi ovaj put koristiti ulje.
Zatim da nedovoljno dugo hladimo tijesto.
Ponekad nemamo vremena pa odmah nakon miješenja krenemo raditi kuglice što je greška.
Potrebno ja staviti tijesto u hladnjak na barem pola sata, tako da će kod pečenja vanjska strana ostati
malo čvršća dok će unutrašnjost kolačića biti mekana i sočna.
Savršena temperatura pečenja za raspucane je 180 stupnjeva.
Krenimo na recept!!
Priprema:
- Jaja umutimo mikserom te dodamo kokos šećer i ulje.
- Zatim dodajemo suhe sastojke.
- Prašak za pecivo sjedinimo sa 220 g rižinog brašna te ga dodamo u posudu kao i bademovo brašno.
- Ostatak ostavimo za dodavanje kad ćemo mijesiti.
- Bademe sameljemo u sjeckalici ili blenderu te također dodamo u smjesu.
- Ako ostanu krupniji komadići badema to je super jer će se u kolačiću baš lijepo istaknuti.
- Sada sa špatulom sjedinimo smjesu i rukama završimo mijesiti.
- Ako je premekana dodajemo još brašna sve dok ne formiramo lijepu kuglu od tijesta.