
Kremasta i mekana!
Rolada s makom
Datum objave: 30.12.2019.
Komentari
(0)
Komentiraj
Vrijeme pripreme > 45 min
Vrsta jela Slatko jelo

Priprema:
- Pećnicu upalite da se grije na 200 stupnjeva i pripremite pleh za pečenje sa papirom. Otprilike vam treba pleh dimenzija 25 x 40 a ukoliko nemate takav možete koristiti i veći pleh, samo smjesu rasporedite do pola pleha.
- Žumanjke odvojite od bjelanjaka. Žumanjke i eritrit mikserom dobro izmiksajte, zatim im dodajte whey protein, prašak za pecivo, maslac (sobne temperature), vodu i ekstrakt vanilije i sve skupa dobro izmiksajte.
- Bjelanjke posebno izmiksajte u čvrsti snijeg, te ih lagano dio po dio umješajte u smjesu žumanjaka.
- Smjesu izlijte na pleh, lagano poravnajte (biskvit ne bi smio biti niti predebel niti pretanak) i stavite peći 10 minuta na 200 stupnjeva.
- Nakon što je pečen, biskvit ostavite kratko da se ohladi na sobnoj temperaturi a zatim ga skupa s papirom zarolajte i ostavite da se skroz ohladi i poprimi oblik „rolade“.
Punjenje za roladu:
- U manji lonac stavite mlijeko i eritrit da se kuhaju. Nakon što mlijeko prokuha prelijte ga preko maka i sve dobro kuhačom izmješajte.
- Ohlađeni biskvit odvojite od masnog papira, čitav biskvit premažite punjenjem od maka, zarolajte i ostavite cca 2 h na hladnom mjestu prije posluživanja.