
Istinsko uživanje u svakom zalogaju ovog toplog mirisnog peciva!
Ružice sa makom i višnjama
Datum objave: 04.03.2019.
Komentari
(0)
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min
Vrsta jela Slatko jelo

Priprema:
Tijesto
- Kvasac preliti toplim mlijekom, dodati žlicu šećera, promiješati i ostaviti na toplom 10 minuta.
- Uzdignuti kvasac pomiješati s navedenim sastojcima, umijesiti glatko tijesto i ostaviti pokriveno 60 minuta.
Nadjev
- Mikserom umutiti bjelanjke te dodati maslac, mljeveni mak i mlijeko.
- Tijesto podijeliti na 2 jednaka dijela, tanko razviti i premazati nadjevom. Posuti višnjama. Zarolati i rezati oštrim nožem 2 – 3 cm debele ružice. Veliki pekač ili 2 manja namazati maslacem i slagati tako da između svake ružice ostane 1 cm.
- Ružice pokriti i ostaviti 30 minuta na toplom i peći 10 min u pećnici zagrijanoj na 200 °C. Smanjiti temperaturu na 180 °C i peći još 10 - 15 minuta. Izvaditi iz pećnice i preliti izmiješanim vrhnjem (mlijekom) i šećerom. Vratiti u pećnicu i peći još 5 minuta.
- Od navedene količine sastojaka dobije se 21 ružica.