Brza narudžba
Košarica 0 kom
Istinsko uživanje u svakom zalogaju ovog toplog mirisnog peciva!

Ružice sa makom i višnjama

Datum objave: 04.03.2019.
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min Vrsta jela Slatko jelo

Priprema:

Tijesto

  • Kvasac preliti toplim mlijekom, dodati žlicu šećera, promiješati i ostaviti na toplom 10 minuta.
  • Uzdignuti kvasac pomiješati s navedenim sastojcima, umijesiti glatko tijesto i ostaviti pokriveno 60 minuta.

Nadjev

  • Mikserom umutiti bjelanjke te dodati maslac, mljeveni mak i mlijeko.
  • Tijesto podijeliti na 2 jednaka dijela, tanko razviti i premazati nadjevom. Posuti višnjama. Zarolati i rezati oštrim nožem 2 – 3 cm debele ružice. Veliki pekač ili 2 manja namazati maslacem i slagati tako da između svake ružice ostane 1 cm.
  • Ružice pokriti i ostaviti 30 minuta na toplom i peći 10 min u pećnici zagrijanoj na 200 °C. Smanjiti temperaturu na 180 °C i peći još 10 - 15 minuta. Izvaditi iz pećnice i preliti izmiješanim vrhnjem (mlijekom) i šećerom. Vratiti u pećnicu i peći još 5 minuta.
  • Od navedene količine sastojaka dobije se 21 ružica.
Komentari

Sastojci

Za tijesto:

500 g glatkog brašna

20 g svježeg kvasca

40 g šećera

2 žumanjka

prstohvat soli

3 dl mlijeka

Za nadjev:

120 g maslaca

2 bjelanjka

1 vanilin šećer

2 – 3 žlice mlijeka

150 g mljevenog maka

višnje

Za preljev:

2 dl vrhnja za kuhanje ili mlijeka

2 žlice šećera u prahu

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu