
Sočna i s okusom bogata torta!
Sirova torta od kokosa i čokolade
Datum objave: 25.08.2020.
Komentari
(0)
Komentiraj
Vrijeme pripreme > 45 min
Vrsta jela Slatko jelo

Spoj indijskog oraha i kokosa uvijek je dobra ideja. Bez glutena, jaja i šećera ovu tortu sa sirovim namirnicama konzumirati mogu svi.
Priprema:
POSTUPAK ZA PODLOGU:
- U blender/multipraktiku usitnite indijske oraščiće, pa dodajte datulje, kakao i sol.
- Miksajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu, smjesa mora biti ljepljiva pod prstima. Ukoliko vam je presuha dodajte još malo vode.
- Ja sam koristila kalup za tortu promjera 18 cm.
- Obložite dno kalupa papirom za pečenje. Smjesu prebacite u kalup i rukama ju rasporedite po kalupu.
POSTUPAK ZA KREMU:
- Ocijeđene, indijske oraščiće ubacite u blender, dodajte sve ostale sastojke za kremu i miskajte dok ne postane glatko.
- Smjesu izlijte preko podloge i stavite u zamrzivač preko noći.
- Prije posluživanja tortu ukrasite otopljenom čokoladom.