
Svestran!
Tanki kruh od leće
Datum objave: 16.03.2020.
Komentari
(0)
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min
Vrsta jela Slano jelo

Pogodan je za sendviče, razne namaze, te umakanje u humus, a ponjeti ga možete na posao ili piknik.
Priprema:
- Leću namočimo preko noći.
- Kroz sitno cijedilo ju ocijedimo i isperemo.
- Sada sve sastojke stavljamo u blender i izradimo gustu do srednje gustu smjesu.
- Najbolje je prvo stavit 1,5 dcl vode a onda dodavati još po potrebi.
- Smjesu istresimo na papir za pečenje u lim i špatulom ju rasporedimo na debljinu oko 1 cm.
- Pečemo na 180 stupnjeva oko 30 minuta, kruh je gotov kada mu se rubovi zazlate.
- Nakon pečenja ovaj tanki kruh od leće izvadimo iz pećnice ostavimo da se ohladi 10 minuta, maknite papir za pečenje sa njega i spreman je za rezanje.
- Možemo ga konzumirati odmah ili čuvati u hladnjaku do 3 dana.
Napomena:
Ako smjesu prije pečenja razvučete po papiru za pečenje na što tanje i ispečete dobit ćete zdravi čips od leće.
Sa začinima i dodatkom začinskog bilja se možete poigrati kako bi postigli okus koji vam najbolje odgovara.