Brza narudžba
Košarica 0 kom
Pogodan je za sendviče, razne namaze, te umakanje u humus.

Tanki kruh od leće

Datum objave: 16.03.2020.
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min Vrsta jela Slano jelo

Priprema:

  • Leću namočimo preko noći.
  • Kroz sitno cijedilo ju ocijedimo i isperemo.
  • Sada sve sastojke stavljamo u blender i izradimo gustu do srednje gustu smjesu.
  • Najbolje je prvo stavit 1,5 dcl vode a onda dodavati još po potrebi.
  • Smjesu istresimo na papir za pečenje u lim i špatulom ju rasporedimo na debljinu oko 1 cm.
  • Pečemo na 180 stupnjeva oko 30 minuta, kruh je gotov kada mu se rubovi zazlate.
  • Nakon pečenja ovaj tanki kruh od leće izvadimo iz pećnice ostavimo da se ohladi 10 minuta, maknite papir za pečenje sa njega i spreman je za rezanje.
  • Možemo ga konzumirati odmah ili čuvati u hladnjaku do 3 dana.

 

Napomena:

Ako smjesu prije pečenja razvučete po papiru za pečenje na što tanje i ispečete dobit ćete zdravi čips od leće.

Sa začinima i dodatkom začinskog bilja se možete poigrati kako bi postigli okus koji vam najbolje odgovara.

Komentari

Sastojci

200 g suhe crvene leće

2 žlice rajčice

granulat češnjaka ili svježi češanj

1 žličica crvene dimljene mljevene paprike

malo kajenskog papra, malo kurkume

žlica limunovog soka ili jabučnog octa

sol, papar, 2 dcl vode

1 žlica sušenog bosiljka ili listići sviježeg

Održimo zdravu vezu
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu