Brza narudžba
0 kom
Fini, aromatični, mirisni kruh Pinca!

Uskršnji Panettone

Datum objave: 07.04.2020.
Komentiraj
Vrijeme pripreme > 45 min Vrsta jela Slatko jelo

Ponekad je tradicionalno najfinije!

Priprema:

  • Marelice nasjeckajte na komadiće željene veličine.
  • U posudu stavite brašno, dodajte kvasac, mlako mlijeko i jogurt, maslac sobne temperature, suho voće i sve ostale sastojke.
  • Umijesite mekano tijesto i ostavite ga na toplom mjestu da se diže oko sat vremena.
  • Ako vam je tijesto jako mekano kod miješenja dodajte još brašna po potrebi.
  • Nakon što se diglo formirajte ga u kuglu i stavite u okrugli kalup za pečenje te ga pustite da se diže još pola sata.
  • Koristili smo kalup veličine 19 cm.
  • Ako nemate kalup možete jednostavno oblikovanu kuglu staviti peći u bilokakav lim, neće se raspasti ili upotrijebiti recimo neki drugačiji kalup.
  • Odozgo ga premažemo uljem ili razmućenim jajetom.
  • Sad stavljamo naš Panettone u pećnicu ugrijanu na 180 stupnjeva da se peče oko 45 minuta.
  • Nakon što je pečen pustimo da se dobro ohladi i uživamo u ovom predivnom slatkom uskršnjem kruhu koji će biti još slađi jer smo ga sami napravili.
Komentari

Sastojci

500 g brašna

70 g šećera

2 jaja

100 g maslaca

1 dcl mlijeka

1 suhi kvasac

1 jogurt

100 g sušenih  marelica

100 g sušenih brusnica

malo arome vanilije

dosta naribane narančine korice

mrvica soli

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu