
Fini, aromatični, mirisni kruh Pinca!
Uskršnji Panettone
Datum objave: 07.04.2020.
Komentari
(0)
Komentiraj
Vrijeme pripreme > 45 min
Vrsta jela Slatko jelo

Ponekad je tradicionalno najfinije!
Priprema:
- Marelice nasjeckajte na komadiće željene veličine.
- U posudu stavite brašno, dodajte kvasac, mlako mlijeko i jogurt, maslac sobne temperature, suho voće i sve ostale sastojke.
- Umijesite mekano tijesto i ostavite ga na toplom mjestu da se diže oko sat vremena.
- Ako vam je tijesto jako mekano kod miješenja dodajte još brašna po potrebi.
- Nakon što se diglo formirajte ga u kuglu i stavite u okrugli kalup za pečenje te ga pustite da se diže još pola sata.
- Koristili smo kalup veličine 19 cm.
- Ako nemate kalup možete jednostavno oblikovanu kuglu staviti peći u bilokakav lim, neće se raspasti ili upotrijebiti recimo neki drugačiji kalup.
- Odozgo ga premažemo uljem ili razmućenim jajetom.
- Sad stavljamo naš Panettone u pećnicu ugrijanu na 180 stupnjeva da se peče oko 45 minuta.
- Nakon što je pečen pustimo da se dobro ohladi i uživamo u ovom predivnom slatkom uskršnjem kruhu koji će biti još slađi jer smo ga sami napravili.