Brza narudžba
Košarica 0 kom
Ovaj starinski kolač jednostavno je neizostavan dio kuhinje.

Zlevanka s makom

Datum objave: 23.08.2019.
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min Vrsta jela Slatko jelo

Priprema:

  • Pjenasto umutimo jaja sa šećerom (da smjesa duplo naraste), te umiješamo mokre sastojke, jogurt, vrhnje i ulje.
  • Zatim dodajemo brašna i prašak za pecivo te sjedinimo smjesu.
  • Polovicu smjese ulijemo u protvan i stavimo u pećnicu na 180 stupnjeva na 10 do 15 minuta.

Fil:

  • Naribamo jabuke i pustimo da malo odstoje te ih malo ocijedimo rukama.
  • Mlijeko stavimo da zakipi i u njega usipamo mak pomiješan sa šećerom.
  • Kad nam se kolač ispekao do pola (znači tih 10 minuta) izvadimo ga iz pećnice, na vrući stavljamo jabuke i ravnomjerno ih rasporedimo.
  • Sad na jabuke stavljamo nadjev od maka, poravnamo te ulijemo preostalu smjesu tijesta.
  • Smjesa koja je stajala i čekala da ju ulijemo na kraju može se malo zgusnuti jer bezglutensko brašno jako upija tekućinu i bubri pa u tom slučaju prije ulijevanja u protvan samo dodamo malo mlijeka i promiješamo.
  • Sve zajedno pečemo još pola sata na 180 stupnjeva.
  • Veličina protvana za ove mjere odprilike je 38 x 22 cm .

 

 

Komentari

Sastojci

4 jaja

150 g šećera

1,5 dcl ulja

2 dcl vrhnja

2 dcl tekućeg jogurta

1 praška za pecivo

Malo soli

250 g kukuruznog brašna

100 g bezglutenske mješavine

Za fil:

3 veće jabuke

250 g mljevenog maka

150 g šećera

2 dcl mlijeka

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu