Brza narudžba
0 kom
Provjereno dobar recept

Pizza s pistacijama

Datum objave: 04.04.2025.
Komentiraj
Vrijeme pripreme > 45 min Vrsta jela Slano jelo
  • U veću zdjelu ulij toplu vodu i mlijeko, dodaj šećer, suhi kvasac i 20 g maslinovog ulja.
  • Lagano promiješaj i ostavi 5-10 minuta da se kvasac aktivira. U drugoj zdjeli izvaži brašno, zatim ga dodaj direktno u mokre sastojke s 1 žličicom soli.
  • Počni mijesiti tijesto, a zatim postupno dodaj preostalih 20 g maslinovog ulja kako bi bilo mekše i elastičnije.
  • Zamijesi glatko tijesto i ostavi ga pokriveno na toplom mjestu oko 1 sat, dok se ne udvostruči.
  • Kada je tijesto naraslo, prebaci ga na pobrašnjenu podlogu ili masni papir, rukama ga oblikuj u željeni oblik pizze.
  • Premaži s 3 žličice pesto umaka.
  • Na pesto ravnomjerno rasporedi 6 šnita mortadele, a preko nje obilno pospi naribanu mozzarellu.
  • Zagrij pećnicu na 220 °C.
  • Stavi pizzu u pećnicu i peci oko 12-15 minuta, dok tijesto ne porumeni, a sir se lijepo otopi.
  • Kad je pizza pečena, izvadi je i odmah posipaj sjeckane slane pistacije po vrhu.
  • Pusti da se pizza malo ohladi, nareži i uživaj! 🍕😋
Komentari

Sastojci

1,2 dl tople vode

2,5 dl toplog mlijeka

1 žličica šećera

1 paketić instant kvasca

Oko 550 g glatkog brašna

1 žličica soli

40 g maslinovog ulja

3 žličice pesto umaka

6 šnita mortadele

Obilno posipana mozzarella (oko 200g)

100 g slanih, pečenih pistacija (nasjeckanih)

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu