Brza narudžba
0 kom
Aromatično jelo

Puttanesca umak sa slanutkom i bučinim golicama

Datum objave: 16.06.2025.
Komentiraj
Vrijeme pripreme > 45 min Vrsta jela Slano jelo
  • U širokoj tavi zagrijati maslinovo ulje, dodati nasjeckani češnjak i kratko pržiti dok ne zamiriši (paziti da ne potamni).
  • Zatim dodati kapare i masline, promiješati i pirjati još 1–2 minute.
  • Umiješati sjeckane rajčice i pustiti da zakuhaju. Tek tada dodati začine po želji, uključujući ljutu papriku. Kuhati 10 minuta dok se umak ne zgusne.
  • Dodati kuhani slanutak i zagrijavati još 5 minuta da se okusi prožmu.
  • Začiniti solju i paprom po ukusu.
  • Poslužiti posuto s bučinim golicama i svježe sjeckanim peršinom.
Komentari

Sastojci

500 g kuhanog slanutka, prethodno namočenog preko noći i kuhanog

3–4 režnja češnjaka, sitno nasjeckana

3 žlice maslinovog ulja

600 g sjeckanih rajčica iz konzerve

3 žlice kapara, ispranih

15-ak crnih maslina, narezane

½ žličice ljute paprike

sol i papar po ukusu

bučine golice za posipanje

svježi peršin za posipanje

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu