Fiksni tečaj: 1 € = 7,53450 kn
Brza narudžba
0 kom

Quinoa s gljivama

Datum objave: 29.08.2022.
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min Vrsta jela Slano jelo

Lagano jelo koje možete pripremiti tijekom cijele godine. 

  • Gljive narežemo na listiće i stavimo ih na malo ulja da se prže.
  • U  drugu posudu također ulijemo ulje, te stavimo narezani luk. Kada se malo prodinsta maknemo ga u stranu i dodamo quinou koju smo isprali vodom kako bi se lagano tostirala. Izmiješamo luk i quinou te ulijemo 7 dcl vode.
  • Posolimo, poparimo i dodamo sve željene začine te pustimo da se lagano krčka.
  • Usput pazimo na gljive koje su gotove kada tekućina koju ispuste ispari.
  • Brokulu narežemo na male cvijetiće i dodamo u quiniou nakon 10 minuta kuhanja, te sve skupa kuhamo još 10 minuta.
  • Na kraju dodamo pržene gljive, poklopimo i pustimo da odstoji 15 minuta kako bi quinoa postala pahuljasta i upila svu tekućinu do kraja.
  • Serviramo u posudice u uživamo u finom i zdravom obroku!

 

Kod kuhanja ostavimo malo pečenih gljiva sastrane kako bismo ih dodali na kraju kod serviranja na već gotovo jelo. 

Komentari

Sastojci

1 glavica luka

2 žlice maslinovog ulja

200 g quinoe

200 g gljiva

150 g brokule

7 dcl vode

Himalajska sol, papar,

Mažuran, mješavina suhih začina, granulat češnjaka

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Sendgrid

Google analytics