
Zdjelica ovog variva čini čuda!
Aromatično varivo
Datum objave: 03.02.2021.
Komentari
(0)
Komentiraj
Vrijeme pripreme > 45 min
Vrsta jela Slano jelo

Ovo varivo je zaista fenomenalno zbog svoje aromatičnosti i hranjivosti.
Svježe začinsko bilje prodire u juhu dajući joj bogatstvo koje vas grije do kostiju.
Također ima velik udio proteina što vam osigurava sitost tako da nećete ostati gladni.
- Na ulju pržimo sitno nasjeckan luk do zlatne boje te dodamo češnjak.
- Na luk stavljamo kockice celera i malo dinstamo da se on karamelizira.
- Sada dodajemo rajčicu i sve preostale sastojke.
- Grašak , quinou, mahunarke, tikvu narezanu na kockice željene veličine začinimo i pustimo da zavri.
- Kuhamo na laganoj vatri .
- Stabljike od celera narežemo i ubacimo u varivo kao i začinsko bije.
- Ako nemamo sviježe može i sušeno.
- Dodajemo vode po potrebi te tako reguliramo željenu gustoću variva.
- Kuhamo oko 20 minuta , te pustimo da poklopljeno odstoji još bar 15 jer će se quinoa napuhnuti i još dodatno zgusnuti naše jelo.
- Serviramo i uživamo u zdravom, toplom jelu predivnih boja u kojem se ističu zemljano orašasti okusi quinie sa slatkoćom tikve i graška te ljutinom kajenskog papar.
Ovo zaista grije, dobar tek!!