
Ovo jelo je savršeno za svaku priliku.
File u lisnatom tijestu
Datum objave: 24.12.2018.
Komentari
(0)
Komentiraj
Vrijeme pripreme > 45 min
Vrsta jela Slano jelo

Zanimljivo, fino i praktično jelo koje čak možete pripremiti i dan ranije te recimo poslužiti uz francusku salatu.
Priprema:
- Svinjski file na tavici zapeči sa svih strana i ostaviti da se malo ohladi.
- Jetrica očistiti od žilica, dodati sve potrebne začine, peršinovo lišće, naribati limunovu koricu i sve zajedno izraditi vilicom u finu smjesu.
- Lisnato tijesto obavezno večer prije izvaditi iz dubokog zamrzavanja kako bi ga mogli lijepo razvaljati.
- Razvaljati ga u obliku pravokutnika i premazati smjesom koju smo napravili te gore poslagati listove blitve ili špinata.
- Debele peteljke odstraniti.
- Na to sve stavitri zapečeno meso i jednostavno ga urolati te zavijati krajeve prema gore kako bi dobili paketić.
- Razlučenim jajem premazati tijesto i posipati mix-om sjemenki za peciva koji zaista ovu priču predivno zaokružuje.
- Štrucu staviti u lim na papir za pečenje i peći oko 45 minuta dok tijesto dobije lijepu zlatnu boju.
- Kad se ohladi rezati na šnite i poslužiti kao hladno jelo uz željenu salatu.