Brza narudžba
0 kom
Ovo jelo je savršeno za svaku priliku.

File u lisnatom tijestu

Datum objave: 24.12.2018.
Komentiraj
Vrijeme pripreme > 45 min Vrsta jela Slano jelo

Zanimljivo, fino i praktično jelo koje čak možete pripremiti i dan ranije te recimo poslužiti uz francusku salatu.

Priprema:

  • Svinjski file na tavici zapeči sa svih strana i ostaviti da se malo ohladi.
  • Jetrica očistiti od žilica, dodati sve potrebne začine, peršinovo lišće, naribati limunovu koricu i sve zajedno izraditi vilicom u finu smjesu.
  • Lisnato tijesto obavezno večer prije izvaditi iz dubokog zamrzavanja kako bi ga mogli lijepo razvaljati.
  • Razvaljati ga u obliku pravokutnika i premazati smjesom koju smo napravili te gore poslagati listove blitve ili špinata.
  • Debele peteljke odstraniti.
  • Na to sve stavitri zapečeno meso i jednostavno ga urolati te zavijati krajeve prema gore kako bi dobili paketić.
  • Razlučenim jajem premazati tijesto i posipati mix-om sjemenki za peciva koji zaista ovu priču predivno zaokružuje.
  • Štrucu staviti u lim na papir za pečenje i peći oko 45 minuta dok tijesto dobije lijepu zlatnu boju.
  • Kad se ohladi rezati na šnite i poslužiti kao hladno jelo uz željenu salatu.
Komentari

Sastojci

1 pakiranje lisnatog tijesta 

oko 600 g svinjskoga lungića

50 g jetrica pilećih

malo luka i češnjaka u granulama

malo naribane limunove korice

žlica senfa

nasjeckano peršinovo lišće

sol i biber

mix za peciva

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu