Brza narudžba
Košarica 0 kom
Fatastična kombinacija!

Hobotnica na podlozi od bijelog graha

Datum objave: 16.02.2021.
Komentiraj
Vrijeme pripreme > 45 min Vrsta jela Slano jelo
  • Grah namočiti večer prije. U posoljenu vodu dodati grah, dva lista lovora, 1 jušnu žlicu maslinovog ulja, 1 povrtnu kocku ili temeljca ako imate.
  • Kuhati dok grah ne omekani. Ukoliko imate ekspres lonac, možete i u njemu kuhati.
  • Hobotnicu ostaviti da se odmrzne. U kipuću vodu staviti dva lista lovora, prstohvat soli i hobotnicu.
  • Kuhati dok vilicom ne možete proći kroz najdeblji dio kraka. Naša hobotnica je imala 1,7 kg i kuhali smo ju 25 minuta i postala je mekana.  Kada je kuhana, ostavite ju da se ohladi u vodi u kojoj se kuhala.
  • Gotovi grah ocijedite , ali nemojte bacati vodu u kojoj se kuhao. Usitnite ga štapnim mikserom, dodajte malo tekućine u kojoj se kuhao, kako bi lakše dobili kremastu smjesu.
  • Na tavi ugrijte 120 ml maslinovog ulja I dodajte 3 sitno narezana češnjaka I malo ružmarina.Ostavite par minuta na laganoj vatri da ružmarin I češnjak puste mirodije. Pola dobivenog umaka dodajte u smjesu sa grahom I dobro promiješajte. Ostatak umaka ćete preliti preko hobotnice prije serviranja.
  • Ohlađenu hobotnicu razrežite na krakove I lagano prepržite na grill tavi, okrenite par puta sa svake strane.
  • Prilikom serviranja hobotnicu prelijte ostatkom umaka.
Komentari

Sastojci

250 gr bijelog graha

1 povrtna kocka za juhu

Par listova lovora

1 hobotnica (smrznuta)

3 češnja češnjaka

120 ml maslinovog ulja

Sol

Grančica ružmarina

Održimo zdravu vezu
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu