
Super brzi popečci!
Popećci s zelenom lećom
Datum objave: 23.02.2021.
Komentari
(0)
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min
Vrsta jela Slano jelo

Ne moraju popečci biti samo od mesa ili krumpira, isprobajte ovaj fantastični recept i uvrstite leću u svoju prehranu.
- Leću stavite kuhati 15-ak minuta u posoljenu vodu. Dok se leća kuha očistite luk, češnjak I tikvicu, nasjeckajte na sitne kockice i lagano pržite na malo maslinovog ulja. Dodajte im naribanu mrkvu I dinstajte na laganoj vatri. Dodajte sol, papar, kurkumu, peršin i dobro promiješajte.
- Lanene sjemenke izmiksajte u blender i zalijte vodom, te ostavite da se zgusne.
- Kad je leća kuhana, ocijedite ju i prebacite u posudu u kojoj ste dinstali ostalo povrće, da se sve dobro poveže. Bitno je da se dinsta dok smjesa ne postane suha, tj sva tekućina ispari.
- Ostavite da se smjesa malo ohladi, te ju usitnite štapnim mikserom. Ja nisam skroz usitnila, tek toliko da se mogu popečci lakše formirati. Dodajte smjesu lanenih sjemenki i vode i naribani sir, te sve dobro pomiješajte rukama ili žlicom.
- Ukoliko vam se smjesa čini prerijetka ili gnjecava dodajte malo zobenih pahuljica ili krušnih mrvica da se lakše poveže.
- Rukama formirajte popečke, možete ih pržiti u tavi na ulju, ja više volim da se peku u pećnici na masnom papiru.
- Ukoliko se odlučite za verziju u pečnici, pecite ih 15-ak minuta na 200 stupnjeva (dok ne dobiju zlatnu boju).