Brza narudžba
0 kom
Super brzi popečci!

Popećci s zelenom lećom

Datum objave: 23.02.2021.
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min Vrsta jela Slano jelo

Ne moraju popečci biti samo od mesa ili krumpira, isprobajte ovaj fantastični recept i uvrstite leću u svoju prehranu.

  • Leću stavite kuhati 15-ak minuta u posoljenu vodu. Dok se leća kuha očistite luk, češnjak I tikvicu, nasjeckajte na sitne kockice i lagano pržite na malo maslinovog ulja. Dodajte im naribanu mrkvu I dinstajte na laganoj vatri. Dodajte sol, papar, kurkumu, peršin i dobro promiješajte.
  • Lanene sjemenke izmiksajte u blender i zalijte vodom, te ostavite da se zgusne.
  • Kad je leća kuhana, ocijedite ju i prebacite u posudu u kojoj ste dinstali ostalo povrće, da se sve dobro poveže. Bitno je da se dinsta dok smjesa ne postane suha, tj sva tekućina ispari.
  • Ostavite da se smjesa malo ohladi, te ju usitnite štapnim mikserom. Ja nisam skroz usitnila, tek toliko da se mogu popečci lakše formirati. Dodajte smjesu lanenih sjemenki i vode i naribani sir, te sve dobro pomiješajte rukama ili žlicom.
  • Ukoliko vam se smjesa čini prerijetka ili gnjecava dodajte malo zobenih pahuljica ili krušnih mrvica da se lakše poveže.
  • Rukama formirajte popečke, možete ih pržiti u tavi na ulju, ja više volim da se peku u pećnici na masnom papiru.
  • Ukoliko se odlučite za verziju u pečnici, pecite ih 15-ak minuta na 200 stupnjeva (dok ne dobiju zlatnu boju).
Komentari

Sastojci

200 gr zelene leće

1 srednje velika tikvica

1 mrkva

1 crveni luk

2 češnjaka

50 gr ribanog parmezana (može I više ako volite)

2 jušne žlice lanenih sjemenki

50 ml vode

Sol, papar, kurkukma, peršin po izboru

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu