Brza narudžba
Košarica 0 kom
Praktična zamjena za meso.

Štruca od leće

Datum objave: 22.10.2019.
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min Vrsta jela Slano jelo

Priprema:

  • Leću i rižu skuhati svako posebno i ohladiti.
  • Sjemenke lana sameljemo u mlinu za kavu ili sjeckalici.
  • Luk nasjeckati na što sitnije i popržiti te dodati češnjak, na ploške narezane šampinjone, naribanu mrkvu, rajčicu i začiniti te prodinstati dok gljive ne puste vodu.
  • U posudi umutimo vilicom jaja, dodamo rižu, leću, smjesu koju smo dinstali, kukuruz i mljeveni lan.
  • Sve zajedno dobro izradimo i stavimo u kalup za pečenje.
  • Pečemo 45 minuta na 180 stupnjeva.
  • Pustimo da se ohladi i serviramo.
Komentari

Sastojci

300 g zelene leće

150 g riže

150 g šampinjona

1 mrkva

1 luk

Češanj češnjaka

100 g kukuruza šećerca

2 žlice koncentrata rajčice

3 žlice mljevenog lana

2 jaja

Sol, biber

Peršinovo lišće

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu