Brza narudžba
Košarica 0 kom
Uživanje u slanoj deliciji!

Šunka u kruhu

Datum objave: 28.12.2018.
Komentiraj
Vrijeme pripreme > 45 min Vrsta jela Slano jelo

Priprema:

  • Šunku kuhati sat vremena na 1 kg, možete ju staviti kuhati navečer kasno, dodati papar, lovor, možda glavicu luka po želji i ostaviti do jutra da se ohladi u toj vodi kako bi zadržala sočnost i ne bi se osušila.
  • Ujutro je sve gotovo za 40 minuta.
  • Šunku izvaditi iz vode i papirnatim ubrusima ju osušiti.
  • Umijesiti mekano glatko tijesto od navedenih sastojaka, razvaljati ga u obliku pravokutnika i provjeriti da li će šunka biti omotana, ako ne još malo tijesto razvući.
  • S obzirom da ne koristimo kvasac u ovom receptu možete odmah krenuti na rolanje, ne treba čekati da se tijesto digne.
  • Stavimo šunku malo prema rubu tijesta i krajeve koji su sa strane bočno podignemo prema gore i počnemo rolati.
  • Kada ju zarolamo prstima pritišćemo tijesto uz nju kako nam se ne bi odvojilo od šunke kada ju režemo.
  • Na kraju premažemo razmučenim jajem i posipamo obilno sezamom koji daje jako ukusan štih svemu skupa.
  • Sada naša šunka u tijestu ide na lim za pečenje na papir i u pećnicu na 180 stupnjeva oko 30 do 40 minuta, vidjet ćete kada tijesto porumeni i od ispod poprimi rumenkastu boju tada je gotovo.
  • Šunka će tijekom paćenja ispustiti svoju vlagu što će kruh učiniti sočnim i posebno finim.
  • Kada je gotovo pustimo da se prohladi ali čak ni ne trebamo do kraja jer je još toplo baš ukusno.
Komentari

Sastojci

rolana dimljena lopatica

papar u zrnu

lovorov list

Za tijesto:

500 g bezglutenskog brašna

pola dcl ulja (par žlica)

malo soli

prašak za pecivo

oko 370 do 400 ml vode

1 jaje za premazivanje

sjemenke sezama

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu