Brza narudžba
0 kom
Za gozbu usred tjedna.

Svinjski lungić sa suhim šljivama

Datum objave: 02.10.2019.
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min Vrsta jela Slano jelo

Nitko ne voli suhi lungić, ali ako mu dodate suhe šljive on će se topiti u ustima.

Priprema:

  • Od svinjskog lungića načiniti odrezak pravokutnog oblika. Malo ga stanjiti batom za meso.
  • Meso posoliti i posuti paprom. Složiti kriške slanine (ili šunke) i suhe šljive.
  • Nadjeveni odrezak uviti u roladu.
  • Roladu omotati tankim kriškama slanine i vezati kuhinjskim koncem.
  • Peći u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 45 minuta. Ako slanina počne tamniti pokriti folijom.
  • Roladu malo ohladiti, ukloniti kuhinjski konac i narezati.
Komentari

Sastojci

1 svinjski lungić

sol

papar

200 - 300 g slanine

100 g suhih šljiva

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu