Brza narudžba
Košarica 0 kom
Neizostavni dio zimskog stola.

Trganci sa bućom

Datum objave: 11.01.2019.
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min Vrsta jela Slano jelo

Priprema:

  • Buču oguliti i očistiti od sjemenki, narezati ju na komade oko 2 cm i kuhati oko 20 minuta, ocjediti i pustiti da se ohladi.
  • Kada je tikva ohlađena štapnim mikserom ili vilicom napraviti pire te u jednu posudu dodati sve sastojke i umijesiti lijepo glatko ne pretvrdo tijesto.
  • Po potrebi dodati još brašna.
  • Od tijesta uzimati komadiće koje dlanovima oblikovati u male ploške od kojih jednostavno prstima trgamo komadiće i ubacujemo u kipuću vodu.
  • Kuhani su kada isplivaju na površinu.
  • Tada ih ocjediti i preliti umakom po želji, mi preporučamo preljev od špeka i bućinih golica. 

PRELJEV:

  • Slaninu narezati na male tanke komadiće i propržiti na tavici na ulju.
  • Kada je slanina pečena dodati isjeckane bućine golice.
  • Dobivenu smjesu preliti preko trganca i promiješati.
Komentari

Sastojci

300 g buče (hokaido tikva)

250 g brašna

1 žumanjak

malo soli

1 žlica bućinog ulja

Za preljev:

željena količina špeka

bućine golice 

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu