Brza narudžba
Košarica 0 kom
Umak koji obara svojom kremoznošću i finim aromatičnim okusom.

Umak od paprike i indijskih oraščića

Datum objave: 16.08.2019.
Komentiraj
Vrijeme pripreme < 15 min Vrsta jela Prilozi

Sami napravite fini, lagani i zdravi umak koji ne sadrži meso, sireve i jaja a istovremeno daje bogatu kremastu teksturu.

Priprema:

  • Indijske oraščiće ostavimo namakati preko noći, ako imamo vremena zamijenimo vodu nakon par sati.
  • Paprike ispečemo u pećnici ili na roštilju i ogulimo im kožicu te ih očistimo od sjemenki.
  • U procese stavljamo indijske oraščiće, isfiletiranu papriku i dodajemo sve ostale sastojke.
  • Pustimo ga da radi dok ne dobijemo glatku smjesu.
  • Ako nam se čini pregusto dodamo malo vode i to je sve.

 

U slučaju da ne volite ljuto izostavite papar.

Ovaj umak možete napraviti i dan ranije te ga pohraniti u staklenu teglicu i koristiti po potrebi.

Komentari

Sastojci

150 g indijskih oraščića

3 crvene rog paprike

1 češanj češnjaka (ako vam smeta izostavite)

3 žlice maslinovog ulja (ili ulja po ukusu)

Malo limunovog soka

Malo soli

Sviježi timijan ili začin po ukusu npr. peršin

Malo kajenskog papra za ljutinu

Pinjoli

Održimo zdravu vezu
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu