Brza narudžba
0 kom
Umak koji obara svojom kremoznošću i finim aromatičnim okusom.

Umak od paprike i indijskih oraščića

Datum objave: 16.08.2019.
Komentiraj
Vrijeme pripreme < 15 min Vrsta jela Prilozi

Sami napravite fini, lagani i zdravi umak koji ne sadrži meso, sireve i jaja, a istovremeno daje bogatu kremastu teksturu.

Priprema:

  • Indijske oraščiće ostavimo namakati preko noći, ako imamo vremena zamijenimo vodu nakon par sati.
  • Paprike ispečemo u pećnici ili na roštilju i ogulimo im kožicu te ih očistimo od sjemenki.
  • U procese stavljamo indijske oraščiće, isfiletiranu papriku i dodajemo sve ostale sastojke.
  • Pustimo ga da radi dok ne dobijemo glatku smjesu.
  • Ako nam se čini pregusto dodamo malo vode i to je sve.

 

U slučaju da ne volite ljuto izostavite papar.

Ovaj umak možete napraviti i dan ranije te ga pohraniti u staklenu teglicu i koristiti po potrebi.

Komentari

Sastojci

150 g indijskih oraščića

3 crvene rog paprike

1 češanj češnjaka (ako vam smeta izostavite)

3 žlice maslinovog ulja (ili ulja po ukusu)

Malo limunovog soka

Malo soli

Sviježi timijan ili začin po ukusu npr. peršin

Malo kajenskog papra za ljutinu

Pinjoli

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Sendgrid

Google analytics