
Umak koji obara svojom kremoznošću i finim aromatičnim okusom.
Umak od paprike i indijskih oraščića
Datum objave: 16.08.2019.
Komentari
(0)
Komentiraj
Vrijeme pripreme < 15 min
Vrsta jela Prilozi

Sami napravite fini, lagani i zdravi umak koji ne sadrži meso, sireve i jaja a istovremeno daje bogatu kremastu teksturu.
Priprema:
- Indijske oraščiće ostavimo namakati preko noći, ako imamo vremena zamijenimo vodu nakon par sati.
- Paprike ispečemo u pećnici ili na roštilju i ogulimo im kožicu te ih očistimo od sjemenki.
- U procese stavljamo indijske oraščiće, isfiletiranu papriku i dodajemo sve ostale sastojke.
- Pustimo ga da radi dok ne dobijemo glatku smjesu.
- Ako nam se čini pregusto dodamo malo vode i to je sve.
U slučaju da ne volite ljuto izostavite papar.
Ovaj umak možete napraviti i dan ranije te ga pohraniti u staklenu teglicu i koristiti po potrebi.