Brza narudžba
Košarica 0 kom
Umak koji obara svojom kremoznošću i finim aromatičnim okusom.

Umak od paprike i indijskih oraščića

Datum objave: 16.08.2019.
Komentiraj
Vrijeme pripreme < 15 min Vrsta jela Prilozi

Sami napravite fini, lagani i zdravi umak koji ne sadrži meso, sireve i jaja a istovremeno daje bogatu kremastu teksturu.

Priprema:

  • Indijske oraščiće ostavimo namakati preko noći, ako imamo vremena zamijenimo vodu nakon par sati.
  • Paprike ispečemo u pećnici ili na roštilju i ogulimo im kožicu te ih očistimo od sjemenki.
  • U procese stavljamo indijske oraščiće, isfiletiranu papriku i dodajemo sve ostale sastojke.
  • Pustimo ga da radi dok ne dobijemo glatku smjesu.
  • Ako nam se čini pregusto dodamo malo vode i to je sve.

 

U slučaju da ne volite ljuto izostavite papar.

Ovaj umak možete napraviti i dan ranije te ga pohraniti u staklenu teglicu i koristiti po potrebi.

Komentari

Sastojci

150 g indijskih oraščića

3 crvene rog paprike

1 češanj češnjaka (ako vam smeta izostavite)

3 žlice maslinovog ulja (ili ulja po ukusu)

Malo limunovog soka

Malo soli

Sviježi timijan ili začin po ukusu npr. peršin

Malo kajenskog papra za ljutinu

Pinjoli

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu