Priprema:
- U zagrijani wok na malo ulja ubacimo nakratko indijske oraščiće.
- Kad porumene i dobiju željenu hrskavost izvadimo ih sa strane.
- Sada ubacujemo meso koje posolimo i pržimo naglo dok se ne zapeče, oko 7 minuta.
- Također, kad je gotovo izvadimo u posudu i pokrijemo.
- Na redu je povrće, prvo poriluk, kada malo omekša dodajemo i sve ostalo te ga pržimo uz miješanje oko 4 minute, ono mora ostati hrskavo i zadržati svoje lijepe boje.
- Sada dodajemo limunov sok, aceto balzamico i malo vode kako bismo imali lijepi gusti umak.
- Pustimo da prokrčka, umiješamo piletinu, sve zajedno dobro izmiješamo i na kraju samo još nam ostaju indijski oraščići.
- Jelo je gotovo u vrlo kratkom roku, wok je najčešće velik, tako da možete u njemu odjednom spremiti ukusno i bogato jelo za cijelu obitelj ili goste.
Kao prilog možete spremiti rižu koja se izvrsno slaže sa slatko kiselom eksplozijom okusa i hrskavim tostiranim indijskim oraščićima.
U ovom jelu možete dodati povrće po svom ukusu, te npr. soja sos, med, a posebnu notu daje mu i kikiriki.
Ako još uvijek niste isprobali spravljati hranu u woku vrijeme je da se odlučite na taj korak, nećete požaliti!