Brza narudžba
0 kom
Okusi svježine i hrskavosti u tanjuru!

Salata od pečenog graha s indijskim orasima

Datum objave: 16.06.2025.
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min Vrsta jela Salate
  • Namoči grah preko noći, zatim ga skuhaj dok ne omekša, ocijedi i osuši papirnatim ručnikom.
  • Na lim za pečenje stavi grah, začini ga provansalskom mješavinom,ljutom paprikom,posoli i prelij maslinovim uljem.
  • Pecite grah u pećnici na 200 °C oko 20-25 minuta dok ne postane hrskav i lagano popuca, povremeno promiješaj.
  • U blender stavi indijske oraščiće, vodu, maslinovo ulje, sok od limuna, sol, češnjak u prahu i svježi bosiljak.
  • Blendaj dok ne dobiješ glatki, kremasti umak. Ako je pregusto, dodaj još malo vode.
  • Krumpir skuhaj u ljusci, ohladi i nareži na tanke ploške.
  • U velikoj zdjeli pomiješaj krumpir, rikulu, mix salatu i pečeni grah,po potrebi dodaj još soli/papra.
  • Prelij dresingom i nježno promiješaj da se svi okusi povežu.
  • Posluži hladno ili na sobnoj temperaturi.
Komentari

Sastojci

500 g suhog graha Marjan Voće (namočen preko noći i kuhan)

500 g krumpira (po mogućnosti kuhanog u ljusci)

50 g rikule

šaka do dvije šarene mix salate

1 žličica provansalske začinske mješavine

1/3 ljute paprike 

sol

papar 

maslinovo ulje za pečenje graha

100 g indijskih oraščića ( Marjan Voće) namočenih najmanje 2 sata

50 ml vode

1 žlica maslinovog ulja

sok od pola limuna

1/3 žličice soli

1/3 žličice češnjaka u prahu

30 g svježeg bosiljka

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu