Brza narudžba
0 kom
Preukusan obrok

Salata s batatom

Datum objave: 24.01.2025.
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min Vrsta jela Salate
  • Zagrij pećnicu na 200 °C (s ventilatorom).
  • Vrlo dobro posuši slanutak papirnatim ručnikom.
  • U maloj zdjeli pomiješaj začine (dimljena paprika, kajenski papar, mljeveni kim, sol), javorov sirup i maslinovo ulje.
  • Na lim za pečenje obložen papirom za pečenje dodaj nasjeckani batat i slanutak.
  • Smjesu ravnomjerno premaži po batatu i slanutku pomoću četke ili rukama.
  • Kad je sve ravnomjerno premazano, stavi u pećnicu i peci dok batat ne postane mekan, a slanutak hrskav (oko 30-40 minuta).
  • U međuvremenu, kus-kus prelij kipućom vodom ili vrućim povrtnim temeljcem.
  • Pokrij poklopcem i ostavi 5-10 minuta dok kus-kus ne omekša. Zatim ga razradi vilicom kako bi bio rahli.
  • Dok se povrće peče, stavi kelj u posudu za posluživanje.
  • Prelij ga s 1 žlicom maslinovog ulja i sokom od ½ limuna. Nježno masiraj kelj rukama dok ne omekša.
  • Umuti pastu od harisse, ajvar, sojin jogurt, sok od limuna i javorov sirup u zdjelici dok ne dobiješ glatku smjesu.
  • U zdjelu s keljem dodaj pečeni batat i hrskavi slanutak, zatim kus-kus, tostirane bademe, sjemenke suncokreta.
  • Prelij dresingom od harisse i ajvara te dobro promiješaj.
  • Po želji dodaj još malo soka od limuna prije posluživanja.
Komentari

Sastojci

1 srednji batat (200 g), nasjeckan

90 g suhog slanutka ( namočiti)

2 žlice javorovog sirupa

2 žlice maslinovog ulja

50 g sirovog kus-kusa

80 g kelja (ukloniti tvrde stabljike, nasjeckati)

(Začini: dimljena paprika, kajenski papar, kim,sol)

Sok od 1,5 limuna (½ za kelj, 1 za dresing)

1 žlica paste od harisse/ harrisa začin 1 žličica

2 žlice ajvara (po želji, ukoliko ne stavljate harrisa pastu)

150 g sojinog jogurta

50 g tostiranih badema, nasjeckanih

50 g tostiranih sjemenki suncokreta

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu