Brza narudžba
Košarica 0 kom
Hrskava izvana a mekana i sočna iznutra.

Hrskava cvjetača sa sezamom

Datum objave: 05.11.2019.
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min Vrsta jela Slano jelo

Priprema:

  • U malu posudu na toplo ulje stavimo naribani češnjak i đumbir samo 30 sekundi te dodamo sve ostale sastojke.
  • Na laganoj vatri neprekidno miješamo par minuta dok se umak ne reducira.
  • Cvjetaču razdijelimo na komade željene veličine i stavimo ih u posudu sa umakom te dobro izmiješamo. Poslažemo ih na lim za pečenje i stavimo u pećnicu na 180 stupnjeva 15 do 18 minuta.

  • Cvjetaču koju smo izvadili iz pećnice i malo ohladili sjedinimo sa slatko-kiselim umakom, posipamo sezamom i stavimo natrag u pećnicu na još 20 minuta dok ne poprimi lagano smeđu boju.

  • Također, ovakve marinirane komade možemo ispeći i u tavi u dubokom ulju, dobit ćemo fine hrskave zalogaje ali u pećnici izbjegavamo upravo pečenje u ulju kao i nered koji usputno dobijemo.
  • Gotove mirisne i aromatične zalogaje možemo poslužiti u listu salate.
Komentari 1

Sastojci

Za cvjetaču:

Glavica cvijetače, oko 330 g očišćenih cvijetića

50 g brašna od slanutka (može i tapioka, kukuruzni škrob ili obično brašno)

1 dcl vode

1 velika žlica sezama

Malo granulata češnjaka

Sol, Papar

Za pikantnu marinadu:

1 žlica maslinovog ulja

2 žlice javorovog sirupa

1 žlica balzamičkog octa

1 žlica paste od rajčice

1 žlica naribanog đumbira

1 češanj češnjaka

1 žlica sezama

Malo soka od limuna

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu