Hrskava izvana, a mekana i sočna iznutra.
Hrskava cvjetača sa sezamom
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min
Vrsta jela Slano jelo
Odličan prilog mesu i prilika kako djecu nagovoriti da jedu povrće.
Priprema:
- U malu posudu na toplo ulje stavimo naribani češnjak i đumbir samo 30 sekundi te dodamo sve ostale sastojke.
- Na laganoj vatri neprekidno miješamo par minuta dok se umak ne reducira.
-
Cvjetaču razdijelimo na komade željene veličine i stavimo ih u posudu sa umakom te dobro izmiješamo. Poslažemo ih na lim za pečenje i stavimo u pećnicu na 180 stupnjeva 15 do 18 minuta.
-
Cvjetaču koju smo izvadili iz pećnice i malo ohladili sjedinimo sa slatko-kiselim umakom, posipamo sezamom i stavimo natrag u pećnicu na još 20 minuta dok ne poprimi lagano smeđu boju.
- Također, ovakve marinirane komade možemo ispeći i u tavi u dubokom ulju, dobit ćemo fine hrskave zalogaje ali u pećnici izbjegavamo upravo pečenje u ulju kao i nered koji usputno dobijemo.
- Gotove mirisne i aromatične zalogaje možemo poslužiti u listu salate.