
Zanimljiv i ukusan!
Humus od cvjetače
Datum objave: 26.11.2019.
Komentari
(0)
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min
Vrsta jela Prilozi

lako probavljivi namaz koji možemo koristiti na kruhu za doručak, uz meso kao prilog, pravo je iznenađenje okusa kad ga stavimo kao podlogu u canapee ili u sendvič, žlicu ovog humusa možemo dodati u dressing za salate ili ga jednostavno pomiješati sa tjesteninom.
Jako zgodno je ponijeti ga sa sobom kad idete na put u kutijici i umakati u njega sirovo povrće poput prutića mrkve ili krekere od sjemenki.
Priprema:
- Cvjetaču razdijelimo na cvijetiće (ne velike) i rasporedimo ih u lim na papir za pečenje te poprskamo maslinovim uljem.
- Pečemo oko 20 minuta na 180 stupnjeva.
- Kad je gotova stavljamo mekane mirisne pečene komade cvjetače u blender, dodajemo suncokretove sjemenke, malo limunovog soka, začine, masline kojima smo izvadili koštice, nasjeckano peršinovo lišće, timijan, češnjak, malo maslinovog ulja.
- Ako je gusto dodamo vode po potrebi.
- Što se tiče začina upotrijebimo ih po svojoj volji i ukusu.
- Također, odredimo i samu teksturu namaza što ovisi i o namjeni za koju ga pravimo, naš ima ovaj grublji, rustikalni izgled ali ako ga malo više izradimo dobijem glatki, mekani, svileni namaz.
- Za izraditi ovakav namaz ne treba vam posebno jak blender, čak će biti dovoljna i obična sjeckalica.