Brza narudžba
0 kom
Kraljica zdravlja!

Pečena tikva s pinjolima

Datum objave: 28.03.2019.
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min Vrsta jela Prilozi

Priprema:

  • Tikvu ogulimo i narežemo na kockice.
  • Stavimo u lim na papir za pečenje, dodamo grančice začina, poškropimo malo sa maslinovim uljem te pečemo oko 20 minuta dok tikva ne omekša i poprimi rumenu čak i smeđkastu boju na dijelovima.
  • Sada ju izvadimo u posudu i začinimo po želji.
  • Preostali sok iz posude za pečenje možete pomiješati sa malo soli, peršinovim lišćem, dodati aceto balsamico i pinjole.
  • Pinjole također možete malo tostirati na tavici kako bi njihov poseban okus došao još više do izražaja.
  • I to je sve, brzo, fino i nadasve zdravo.
  • U ovu posudicu zdravlja možete još naravno dodati recimo rukolu, feta sir, i sl po vlastitom ukusu.
  • Isprobajte i uživajte, bilo da će vam ovo biti prilog, salata ili večera!!
Komentari

Sastojci

Butternut tikva, količina po želji

Mediteranski svježi začini, kadulja,  ružmarin, timijan

Žlica maslinovog ulja

Pinjoli

Himalajska sol

Aceto balsamico

Peršinovo lišće

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu