
Ovo nutritivno bogato i ukusno jelo zaista obožavamo.
Ragu od leće
Datum objave: 28.12.2018.
Komentari
(0)
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min
Vrsta jela Slano jelo

Priprema:
- Luk nasjeckati na sitno te ga na ulju popržiti i dodati protisnuti češnjak, gore staviti korijenasto povrće koje smo narezali na male kockice i sve zajedno malo prepržiti.
- Uliti oko 600 ml pasirane rajčice, dodati vodu, začine, lovorov list i pustiti da se lagano krčka oko 20 minuta.
- Sada dodajeti leću i kuhati još oko 20 minuta.
- Gustoća umaka ovisi o vašoj želji i dodavanju tekućine, šećer ne treba stavljati jer mrkva i pastrnjak daju jelu savršenu slatkoću.
- Ovaj je ragu bez mesa tzv. lažni Bolognese ali okusom ne zaostaje ni malo.
- Idealan je za preliti preko tjestenine, palente, njoka, krumpira, gore možete naribati topivi sir i posipati listićima peršina.