Brza narudžba
Košarica 0 kom
Jedinstven osjećaj koji pravi gurmani i te kako znaju cijeniti!

Umak od brusnica uz pečenje

Datum objave: 31.12.2018.
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min Vrsta jela Prilozi

Priprema:

  • Suhe brusnice prvo namočimo barem pola sata.
  • U posudu ulijemo vodu, dodamo šećer, sok od pola naranče te sve ostale sastojke.
  • Đumbir ogulimo i stavimo ga u komadu, on će dati svoju notu ljutine i blagog limunskog okusa zato nemojte pretjerivati sa paprom.
  • Sve zajedno kuhamo oko 10 minuta dok se umak ne počne gusnuti i brusnice se polako raspadati, do željene gustoće.
  • Ako mislimo da je prerijetko dodamo malo gustina no hlađenjem će se umak još dodatno zgusnuti tako da to imamo na umu.
  • Naravno da je usput potrebno i probavati kako bismo dodavali sastojke po svom ukusu, također možemo i naribati malo narančine korice.
  • Na kraju izvadimo komadić đumbira van, pustimo da se umak malo prohladi i serviramo uz svoje omiljeno pečenje.
  • Na stolu se odlično slaže uz pečenu patku, mlince, karamelizirani celer, te krumpir, a gosti koji su umak od brusnice probali prvi puta u životu bili su oduševljeni.
Komentari

Sastojci

100 g suhih brusnica

pola naranče

1 žlica šećera

sol, papar

2 dcl vode

0,5 dcl crnog vina

malo svježeg đumbira

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Sendgrid

Google analytics