
Jedinstven osjećaj koji pravi gurmani i te kako znaju cijeniti!
Umak od brusnica uz pečenje
Datum objave: 31.12.2018.
Komentari
(0)
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min
Vrsta jela Prilozi

Priprema:
- Suhe brusnice prvo namočimo barem pola sata.
- U posudu ulijemo vodu, dodamo šećer, sok od pola naranče te sve ostale sastojke.
- Đumbir ogulimo i stavimo ga u komadu, on će dati svoju notu ljutine i blagog limunskog okusa zato nemojte pretjerivati sa paprom.
- Sve zajedno kuhamo oko 10 minuta dok se umak ne počne gusnuti i brusnice se polako raspadati, do željene gustoće.
- Ako mislimo da je prerijetko dodamo malo gustina no hlađenjem će se umak još dodatno zgusnuti tako da to imamo na umu.
- Naravno da je usput potrebno i probavati kako bismo dodavali sastojke po svom ukusu, također možemo i naribati malo narančine korice.
- Na kraju izvadimo komadić đumbira van, pustimo da se umak malo prohladi i serviramo uz svoje omiljeno pečenje.
- Na stolu se odlično slaže uz pečenu patku, mlince, karamelizirani celer, te krumpir, a gosti koji su umak od brusnice probali prvi puta u životu bili su oduševljeni.