Brza narudžba
0 kom
Za ručak ili večeru

Tjestenina s piletinom i crvenom lećom

Datum objave: 25.02.2025.
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min Vrsta jela Slano jelo
  • U dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte na kockice narezanu puretinu i pržite 10 minuta.
  • Zatim dodajte sitno nasjeckani crveni luk, a potom umiješajte nasjeckani češnjak.
  • Dodajte na kockice narezanu svježu crvenu papriku i rajčicu te nastavite pirjati nekoliko minuta.
  • Ubacite kuhanu crvenu leću i koncentrat rajčice, promiješajte i začinite solju, paprom i začinima po želji.
  • Pustite da se sve zajedno krčka još 5-10 minuta kako bi se okusi sjedinili.
  • Smjesu prebacite u drugu zdjelu.
  • U isti lonac složite tjesteninu u obliku gnijezda, skuhanom smjesom napunite gnijezda, zatim u lonac dodajte kipuću vodu i malo soli do vrha tjestenine.
  • Poklopite i kuhajte na laganoj vatri 10 minuta kako bi se tjestenina ravnomjerno skuhala, dodajući još kipuće vode po potrebi.
  • Gotovo jelo pospite grubo usitnjenim indijskim oraščićima te na kraju dodajte sušeni ili svježi peršin prije posluživanja.
Komentari

Sastojci

2 žlice maslinovog ulja

300 g purećeg ili pilećeg filea

80 g crvenog luka

2 češnja češnjaka

80 g svježe crvene paprike

80 g svježe rajčice

250 g crvene leće, kuhane

1 žličica koncentrata rajčice

Sol, papar, začini po želji

100 g neslanih pečenih indijskih oraščića

Sušeni peršin / svježi peršin

Tjestenina u obliku gnijezda (10 gnijezda)

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu