Brza narudžba
0 kom
Neodoljiva kombinacija okusa

Torta s pistacijama i malinama

Datum objave: 20.05.2025.
Komentiraj
Vrijeme pripreme > 45 min Vrsta jela Slatko jelo
  • Za biskvit izmutiti jaja i šećer pjenasto.
  • Dodati prosijano brašno, pistacije i prašak za pecivo.
  • Peći u kalupu promjera 18 cm na 180 °C oko 12–15 min.
  • Za hrskavi sloj, otopiti čokoladu, umiješati feuilletine i pastu od pistacije.
  • Rasporediti po ohlađenom biskvitu.
  • Kod malinastog gela prokuhati maline i šećer, usitniti štapnim mikserom i procijediti.
  • Dodati omekšalu želatinu, uliti u kalup (manji od glavnog) i zamrznuti.
  • Za mousse otopiti čokoladu.
  • Umiješati mascarpone i pastu od pistacije.
  • Dodati otopljenu želatinu, a zatim lagano umiješati tučeno vrhnje.
  • U obruč (20 cm) staviti acetatnu foliju.
  • Na dno staviti biskvit s hrskavim slojem.
  • Polovicu mousse kreme, zatim smrznuti malinasti gel, pa ostatak mousse kreme.
  • Poravnati i staviti u hladnjak ili zamrzivač.
  • Na kraju za malinasti žele na vrhu prokuhati maline, procijediti i dodati želatinu.
  • Ohladiti malo pa preliti preko torte.
  • Hladiti nekoliko sati, idealno preko noći.
  • Ukrasiti cvijećem i svježim malinama.
Komentari

Sastojci

2 jaja

60 g šećera

30 g glatkog brašna

60 g mljevenih pistacija

1/2 žličice praška za pecivo

50 g bijele čokolade

60 g feuilletine (ili cornflakesa lagano zdrobljenog)

1 žlica paste od pistacije

250 ml vrhnja za šlag

100 g bijele čokolade

100 g mascarponea

2 žlice paste od pistacije

4 g želatine u listićima

200 g malina (svježih ili smrznutih)

2 žlice šećera

4 g želatine u listićima

150 g malina

1 žlica šećera

3 g želatine

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu