Brza narudžba
0 kom
Sretan Uskrs

Uskrsna jaja s maslacem od kikirikija

Datum objave: 14.04.2025.
Komentiraj
Vrijeme pripreme > 45 min Vrsta jela Slatko jelo
  • Pomiješajte sve sastojke za punjenje.
  • Po potrebi dodajte više bademovog brašna kako biste dobili čvrstu smjesu koja se može oblikovati.
  • Oblikujte smjesu u ovalne oblike poput jaja.
  • Položite ih na papir za pečenje i stavite u zamrzivaču na 30 minuta.
  • Rastopite bijelu čokoladu s kokosovim uljem (na pari ili u mikrovalnoj), dodajte prehrambenu boju i dobro promiješajte.
  • Jaja umačite u čokoladu, ocijedite višak i položite ih natrag na papir za pečenje.
  • Ostavite u hladnjaku dok se glazura ne stvrdne, poprskajte kistom s mješavinom od kakaa i vode da dobijete pjegice.
Komentari

Sastojci

300 g prirodnog glatkog maslaca od kikirikija (bez dodataka)

40 g agavinog sirupa

30 g šećera u prahu

80 g bademovog brašna + dodatno po potrebi (dodati još 80 g dok smjesa ne postane dovoljno čvrsta za oblikovanje)

prstohvat soli

1 žličica ekstrakta vanilije 

200 g bijele čokolade

1 žlica kokosovog ulja

prehrambena boja po želji (zelena ili pastelne nijanse za uskršnji izgled)

1 žličica kakaa

1 žlica vode  

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu